Passie Projecten

3 artikelen

Als bezige bij komt het niet vaak voor dat ik me verveel. In mijn vrije tijd is er altijd wel iets waar ik me volledig op kan storten. Van hardlopen, tot het bakken van brood, het schrijven van een boek, het knutselen van dingen in mijn huis of het leren van een nieuwe taal. Ik noem het mijn passie projecten.

Mijn favoriete vegetarische koolhydraatarme go-to pasta

Er zijn dagen dat ik graag een lekkere avondmaaltijd klaarmaak in goed gezelschap. En er zijn dagen dat ik alleen ben en gewoon iets wil eten zonder er al te veel moeite voor te doen. Op zulke dagen kies ik vaak voor één van mijn go-to maaltijden: een maaltijd die in een handomdraai klaar is en die ik met mijn ogen dicht kan bereiden. Het repertoire van mijn go-to maaltijden verandert zo nu en dan. Eerst was het gele rijst met kip, of woknoedels met groenten, en nu is het een vegetarische pasta, die ook nog eens koolhydraatarm is!

Lees meer

Zweedse haverkoekjes met chocolade

Tijdens een van mijn Ikea bezoekjes werd ik getipt op de ‘KAFFEREP’ haverkoekjes. En dan niet de normale variant, maar de koekjes met een laagje chocolade ertussen. In Zweden is het een bekende delicatesse, die nu gelukkig ook in Nederland te koop is, of… zelf gemaakt kan worden! Toen de Ikea een tijdje terug nog gesloten was en ik erg hunkerde naar de koekjes, besloot ik het erop te wagen. Mijn eerste probeersel was redelijk geslaagd, maar nog niet helemaal naar mijn zin. Met hier en daar een aanpassing is het uiteindelijk gelukt om tot een recept te komen dat erg in de buurt komt van de originele oat cookies. En misschien zijn ze nog wel lekkerder ook! 😉

Lees meer

Leuke boeken en schrijvers voor jongvolwassenen

Op vakantie verander ik meestal in een boekenwurm. Ook afgelopen vakantie in Lissabon was ik regelmatig bij het zwembad te vinden met een boek in mijn handen. Sindsdien heb ik de smaak weer aardig te pakken! Het leuke aan lezen vind ik niet alleen dat je wordt meegesleurd in een verhaal, maar ook dat je een band opbouwt met de schrijver of schrijfster en je in sommige gevallen de schrijfstijl steeds meer gaat waarderen. Als resultaat daarvan komt het vaak voor dat je gelijk alle boeken van de desbetreffende schrijver wilt lezen. Op zo’n moment weet je dat je een favoriete schrijver te pakken hebt!

Lees meer