Passie Projecten

15 artikelen

Als bezige bij komt het niet vaak voor dat ik me verveel. In mijn vrije tijd is er altijd wel iets waar ik me volledig op kan storten. Van hardlopen, tot het bakken van brood, het schrijven van een boek, het knutselen van dingen in mijn huis of het leren van een nieuwe taal. Ik noem het mijn passie projecten.

Mijn favoriete vegetarische koolhydraatarme go-to pasta

Er zijn dagen dat ik graag een lekkere avondmaaltijd klaarmaak in goed gezelschap. En er zijn dagen dat ik alleen ben en gewoon iets wil eten zonder er al te veel moeite voor te doen. Op zulke dagen kies ik vaak voor één van mijn go-to maaltijden: een maaltijd die in een handomdraai klaar is en die ik met mijn ogen dicht kan bereiden. Het repertoire van mijn go-to maaltijden verandert zo nu en dan. Eerst was het gele rijst met kip, of woknoedels met groenten, en nu is het een vegetarische pasta, die ook nog eens koolhydraatarm is!

Lees meer

In beweging blijven in en om het huis

Sporten en in beweging blijven; het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ook niet als je diabetes hebt. Waar het ‘vroeger’ de standaard was om lid te zijn van een sportvereniging, is het tegenwoordig vrij normaal om vanuit huis te sporten. Of in ieder geval dicht bij huis, wanneer jij dat wilt. Het biedt een hele hoop voordelen en de mogelijkheden zijn eindeloos!

Lees meer

Zweedse haverkoekjes met chocolade

Tijdens een van mijn Ikea bezoekjes werd ik getipt op de ‘KAFFEREP’ haverkoekjes. En dan niet de normale variant, maar de koekjes met een laagje chocolade ertussen. In Zweden is het een bekende delicatesse, die nu gelukkig ook in Nederland te koop is, of… zelf gemaakt kan worden! Toen de Ikea een tijdje terug nog gesloten was en ik erg hunkerde naar de koekjes, besloot ik het erop te wagen. Mijn eerste probeersel was redelijk geslaagd, maar nog niet helemaal naar mijn zin. Met hier en daar een aanpassing is het uiteindelijk gelukt om tot een recept te komen dat erg in de buurt komt van de originele oat cookies. En misschien zijn ze nog wel lekkerder ook! 😉

Lees meer

De eerste beelden van mijn analoge Kodak Brownie

Oke, laten we eerlijk zijn. Het is eigenlijk niet mijn Kodak Brownie, maar die van mijn oma. Hoe we erop kwamen weet ik eigenlijk al niet eens meer; we hadden het in ieder geval over analoge fotografie. Voordat ik het wist stond ik samen met mijn oma bij de zoldertrap en waren we op zoek naar een écht oude camera. De Six-20 Brownie van Kodak: het meest nostalgische en mooie zwarte doosje dat ik ooit heb gezien. “Neem maar mee”, zei mijn oma.

Lees meer

Zelf koolhydraatarme kruidnoten maken

In het najaar eet ik bijna elke avond een bakje kruidnoten leeg, heerlijk! Normaal gesproken was dat nooit zo’n probleem, maar in combinatie met diabetes is het niet de meest verstandige keuze. Ik eet ze nu nog steeds hoor, maar moet daarvoor wel insuline spuiten. Wist je dat normale kruidnoten echte koolhydraatbommetjes zijn? Daardoor heb ik dus ook flink wat eenheden insuline nodig… Hoe mooi zou het zijn als er gewoon koolhydraatarme kruidnoten zouden bestaan die ook nog eens lekker zijn?!

Lees meer

Leuke boeken en schrijvers voor jongvolwassenen

Op vakantie verander ik meestal in een boekenwurm. Ook afgelopen vakantie in Lissabon was ik regelmatig bij het zwembad te vinden met een boek in mijn handen. Sindsdien heb ik de smaak weer aardig te pakken! Het leuke aan lezen vind ik niet alleen dat je wordt meegesleurd in een verhaal, maar ook dat je een band opbouwt met de schrijver of schrijfster en je in sommige gevallen de schrijfstijl steeds meer gaat waarderen. Als resultaat daarvan komt het vaak voor dat je gelijk alle boeken van de desbetreffende schrijver wilt lezen. Op zo’n moment weet je dat je een favoriete schrijver te pakken hebt!

Lees meer

Mijn eerste ervaring met de analoge La Sardina

Hoewel we inmiddels in het digitale tijdperk leven, blijft het leuk om bezig te zijn met dingen van ‘vroeger’. Net zoals met mijn papieren agenda heb ik soms zo’n moment dat ik het gewoon even willen hebben zoals vroeger. Niks geen iPhone’s, e-readers en modern gedoe. Gewoon een papieren agenda, ouderwets lezen in een boek en analoge fotografie! De meningen over analoge fotografie zijn nogal verdeeld en het blijft een interessante discussie. Zo vinden veel mensen in mijn omgeving analoge fotografie de grootste onzin, maar persoonlijk vind ik het juist leuk omdat het spontaner is en meer karakter heeft. Gelukkig zijn er nog genoeg fabrikanten die de analoge fotografie in leven proberen te houden, waaronder Lomography!

Lees meer

Hardlopen met een rugzak

Twee keer per week ga ik hardlopend vanuit werk naar huis. De afstand is ongeveer 6.5 kilometer, een ideale afstand om een stukje te hardlopen. Maar dat ‘even’ van werk naar huis hardlopen heeft wel wat voorbereiding nodig, want wat doe je met de spulletjes die je altijd bij je hebt, waar laat je je kleding en hoe neem je je hardloopkleding mee naar werk? Om het allemaal iets makkelijker te maken ga ik tegenwoordig hardlopen met een rugzak!

Lees meer

Verse groentesap met wortel en komkommer

Als je geen groenteliefhebber bent, kan het helpen om op subtiele wijze wat groenten in je dieet op te nemen door het bijvoorbeeld als sap te drinken. Zo krijg je toch de vitamines en mineralen binnen die je nodig hebt zonder al te veel moeite. Nu zijn er heel veel groentesmoothies en -sappen te bedenken, maar je kunt het ook simpel houden, met slechts twee ingrediënten.

Lees meer

Frisse smoothie met perzik, sinaasappel & banaan

Tijd voor een heerlijk zomerse smoothie op deze regenachtige dag! Lekker fris en heel erg eenvoudig om te maken! Je hebt zes sinaasappels, zes perziken en één banaan nodig. Dan heb je vervolgens ongeveer 1 liter smoothie. Het zijn ingrediënten die vrij makkelijk te combineren zijn dus als je voor 1 persoon een smoothie wilt maken kan je bijvoorbeeld ook 1 sinaasappel, 1 perzik en 1 banaan doen, de verhoudingen maken bij deze smoothie niet veel uit!

Lees meer