DIY

10 artikelen

  Zelf een prikbordwand van kurk maken

  “Ooit, heb ik een werkplekje met een prikbordwand.” Dit zei ik zo’n vijf jaar geleden, nadat ik online een foto had gezien van een creatieve werkplek, mét een wand die bestond uit kurk. Nu heb ik wel vaker van dit soort ideeën; maar de ene keer blijft zo’n idee hangen en de andere keer ben ik het na een uur alweer vergeten. Dit was nu typisch zo’n idee dat altijd in mijn achterhoofd bleef hangen. Zo wist ik precies waar en hoe ik in het nieuwbouwhuis een prikbordwand wilde maken. Helaas moest dat nog even wachten. En nu, jaren later, heb ik eindelijk een prikbordwand in mijn eigen huisje!

  Lees meer

  Zelf een lichtbak maken voor dia’s

  Zo’n zestig jaar geleden maakten mijn opa en oma met hun analoge camera de mooiste foto’s. Veel van deze foto’s zijn inmiddels gedigitaliseerd, maar van een aantal beelden heb ik nog het origineel, in de vorm van dia’s. Net zoals mijn oude videobanden van vroeger en de analoge camera van mijn (andere) opa en oma, bewaar ik dit soort nostalgische spulletjes graag als aandenken.

  Lees meer

  Zo geef je oude tijdschriften een tweede leven

  Het is zo’n stapel die steeds hoger en hoger wordt. Maar weggooien? Nee, waarom zou je? Misschien dat je dat ene artikel ooit nog wilt teruglezen of nog eens een moodboard in elkaar wilt knutselen. Dan komen al die tijdschriften hartstikke goed van pas. Het is leuk om tijdschriften te lezen en ze vervolgens een mooi plekje te geven, maar na een tijdje moet er toch iets met die grote stapel gebeuren…

  Lees meer

  Zo maak je zelf een foto- en kaartenhanger

  In het kamertje waar mijn bureau staat hing tot voor kort een verzameling van postcards aan de muur die ik heb gekregen via postcrossing. Hartstikke leuk om elke keer te zien, maar op mijn vrije dag had ik zin om te knutselen en daarom besloot ik dat het wel weer eens tijd was voor iets nieuws aan de muur! Op Pinterest kwam ik de nodige inspiratie tegen met allemaal ideeën voor moodboards, kaarten en foto’s.

  Al snel kwam ik op het idee om een hanger te maken waar ik op een leuke manier mijn kaarten en foto’s aan op kan hangen. Achteraf gezien blijkt het ook nog eens erg eenvoudig te zijn. In een paar uurtjes heb je er eentje hangen! 😉

  Lees meer

  Kerstornamenten punniken

  Laatst zag ik ergens een artikel met daarin gepunnikte woorden als decoratie voor in huis! Stom natuurlijk dat ik niet meer weet waar ik dat artikel heb gezien en door wie het was geschreven, maar ondanks dat was ik wel geïnspireerd! Wekenlang zat het plan in mijn hoofd. Toen ik eenmaal de benodigde spulletjes had gekocht en klaar was om te beginnen, kreeg ik opeens de ingeving om iets anders te doen en ging ik kerstornamenten punniken!

  Lees meer

  Gedroogde kruiden organiseren met kruidenpotjes

  Als ik naar de inhoud van mijn keukenkastjes kijk, heb ik het liefst dat alles netjes georganiseerd en overzichtelijk is. Al die verschillende merken, verschillende formaten van potjes, wat een chaos. Het liefst koop ik twintig dezelfde kruidenpotjes om de kruidenla iets overzichtelijker te maken. Tsja… en als je dat zo graag wilt, waarom zou je dat dan niet gewoon doen? 😉

  Lees meer

  Glazen potjes verven in vijf eenvoudige stappen

  Zo’n anderhalf jaar geleden kocht ik bij de Blokker zes glazen potjes. Na een vakantie in het mooie Kusadasi hadden we enorme voorraden Turkse thee en leek het me een leuk idee om dit te bewaren in vrolijk gekleurde potjes. Aangezien de Turkse thee op is en de potjes nu eigenlijk geen bestemming hebben besloot ik om ze eens een opknapbeurt te geven! Het vrolijke roze en groen was ik eigenlijk wel een beetje zat, tijd om de glazen potjes een stoere look te geven!

  Lees meer

  Aan de slag met blackout poetry

  Blackout poetry is een leuke manier om mooie teksten en gedichten te creëren. Nu ben ik zelf nooit echt een fan geweest van poëzie en literaire dichtkunst, maar als ik een mooie tekst tegenkom die me aan het denken zet raak ik daar enorm door geïnspireerd. Toen ik op de Instagram van Moniek haar eerste blackout poetry zag besloot ik om het ook eens te proberen. Sinds dat moment ga ik er regelmatig voor zitten, het is namelijk enorm inspirerend, maar vooral ook erg rustgevend.

  Lees meer

  Maak zelf een magnetisch boodschappenlijstje

  “De melk is op! Vergeet je niet om een nieuw pak te halen?”“Komt goed, dat onthoud ik wel!” – Totdat je de volgende dag tot de conclusie komt dat je inderdaad netjes naar de Albert Heijn bent gegaan om boodschappen te doen, maar de melk helaas bent vergeten. Stom. Had je dat nou maar opgeschreven. Laatst zag ik handige notitieboekjes van Paperchase, met aan de achterkant een magneet zodat je hem bijvoorbeeld op de koelkast kan hangen. Super handig! Hoewel de notitieboekjes van Paperchase super leuk zijn, is het ook leuk om zelf een magnetisch boodschappenlijstje te maken.

  Lees meer

  Labels maken met de Dymo lettertang

  Vorige week heb ik de Dymo lettertang gekocht en ik ben er zo super blij mee! Sowieso ben ik een groot fan van labels zodat je alles mooi kan organiseren maar deze labels zijn ook nog eens heel erg mooi. Het maakt alles net een beetje leuker. Op de blog van Iris zag ik de labels voor het eerst en toen ik op de blog van Lonneke nog eens een review zag van de Dymo lettertang met daarbij een handig linkje naar de webshop was ik om. Must have!

  Lees meer