Fotografie

3 artikelen

  Zelf een lichtbak maken voor dia’s

  Zo’n zestig jaar geleden maakten mijn opa en oma met hun analoge camera de mooiste foto’s. Veel van deze foto’s zijn inmiddels gedigitaliseerd, maar van een aantal beelden heb ik nog het origineel, in de vorm van dia’s. Net zoals mijn oude videobanden van vroeger en de analoge camera van mijn (andere) opa en oma, bewaar ik dit soort nostalgische spulletjes graag als aandenken.

  Lees meer

  De eerste beelden van mijn analoge Kodak Brownie

  Oke, laten we eerlijk zijn. Het is eigenlijk niet mijn Kodak Brownie, maar die van mijn oma. Hoe we erop kwamen weet ik eigenlijk al niet eens meer; we hadden het in ieder geval over analoge fotografie. Voordat ik het wist stond ik samen met mijn oma bij de zoldertrap en waren we op zoek naar een écht oude camera. De Six-20 Brownie van Kodak: het meest nostalgische en mooie zwarte doosje dat ik ooit heb gezien. “Neem maar mee”, zei mijn oma.

  Lees meer

  Mijn eerste ervaring met de analoge La Sardina

  Hoewel we inmiddels in het digitale tijdperk leven, blijft het leuk om bezig te zijn met dingen van ‘vroeger’. Net zoals met mijn papieren agenda heb ik soms zo’n moment dat ik het gewoon even willen hebben zoals vroeger. Niks geen iPhone’s, e-readers en modern gedoe. Gewoon een papieren agenda, ouderwets lezen in een boek en analoge fotografie! De meningen over analoge fotografie zijn nogal verdeeld en het blijft een interessante discussie. Zo vinden veel mensen in mijn omgeving analoge fotografie de grootste onzin, maar persoonlijk vind ik het juist leuk omdat het spontaner is en meer karakter heeft. Gelukkig zijn er nog genoeg fabrikanten die de analoge fotografie in leven proberen te houden, waaronder Lomography!

  Lees meer