Hardlopen

9 artikelen

  Zo maak je hardlopen met diabetes minder stressvol

  Voordat ik gediagnostiseerd werd met diabetes type 1, ruim vijf jaar geleden, behoorde hardlopen tot mijn wekelijkse routine. Na de diagnose was dat opeens anders. Ik vond hardlopen in combinatie met het hebben van diabetes lastig. Onmogelijk zelfs. Gelukkig is het goed gekomen en heb ik een manier gevonden om hardlopen met diabetes minder stressvol te maken.

  Lees meer

  In beweging blijven in en om het huis

  Sporten en in beweging blijven; het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ook niet als je diabetes hebt. Waar het ‘vroeger’ de standaard was om lid te zijn van een sportvereniging, is het tegenwoordig vrij normaal om vanuit huis te sporten. Of in ieder geval dicht bij huis, wanneer jij dat wilt. Het biedt een hele hoop voordelen en de mogelijkheden zijn eindeloos!

  Lees meer

  Drie redenen om weer te beginnen met hardlopen

  Het is te warm, je bent moe of je hebt geen tijd. Je kunt waarschijnlijk zonder moeite een aantal redenen bedenken om niet te gaan hardlopen, maar er zijn ook genoeg redenen om het wel te doen. Soms heb je gewoon wat motivatie nodig. Zo ook in mijn geval! 😉 Dus: klaar met alle smoesjes. Tijd om je hardloopschoenen weer tevoorschijn te toveren!

  Lees meer

  Zo begin je met hardlopen én houd je het vol

  Alle begin is klein, zo ook onze hardloopprestaties van een paar maanden terug. Maar je moet ergens beginnen, toch? Samen met de running app van Evy hebben mijn vriend en ik een aantal weken geleden ons eerste doel bereikt! Mooi om te zien dat we nu vijf kilometer in één stuk doen, terwijl we meer dan een halfjaar geleden nog uitgeput waren na slechts één minuut hardlopen. Toen ik zo’n drie jaar geleden in mijn eentje begon met hardlopen had ik nog niet het geduld om Evy haar tempo aan te houden. Ik ging altijd tot het uiterste, waardoor ik binnen de kortste keren uitgeput was en eigenlijk niks of in ieder geval vrij weinig qua conditie opbouwde. Nu ik samen met mijn vriend ga hardlopen kunnen we elkaar aanmoedigen, samen een goede pace bepalen en elkaar corrigeren op het moment dat we bij elkaar merken dat we vertragen en/of versnellen.

  Lees meer

  Hardlopen met diabetes type 1

  Van de honderden factoren die invloed hebben op je bloedglucose is hardlopen er één van. Door deze vorm van lichamelijke inspanning kan je bloedglucose sterk dalen, maar ook stijgen. Het zou handig zijn als je er een berekening op los kunt laten, zodat je weet wat je van je bloedglucose kunt verwachten. Maar zoals de meeste mensen met diabetes type 1 weten, blijft hardlopen met diabetes onvoorspelbaar. Sinds de diagnose van diabetes type 1 heb ik zo’n zestig keer mijn hardloopschoenen aangetrokken en geen enkele keer was hetzelfde.

  Lees meer

  Royal Run: Hardlopen voor het diabetes fonds!

  Op 10 juni 2014, trok ik mijn hardloopschoenen aan om mijn eerste rondje te gaan hardlopen. Wetende dat ik een conditie had van een slak, werd bevestigd dat ik niet op korte termijn zou veranderen in een topatleet. Super fanatiek ging ik elke dag hardlopen en soms zelfs twee keer op een dag. Achteraf gezien slaat dat natuurlijk helemaal nergens op, maar toen vond ik dat blijkbaar een goed idee. In die periode stelde ik mijzelf drie doelen.

  Lees meer

  Hardlopen met een rugzak

  Twee keer per week ga ik hardlopend vanuit werk naar huis. De afstand is ongeveer 6.5 kilometer, een ideale afstand om een stukje te hardlopen. Maar dat ‘even’ van werk naar huis hardlopen heeft wel wat voorbereiding nodig, want wat doe je met de spulletjes die je altijd bij je hebt, waar laat je je kleding en hoe neem je je hardloopkleding mee naar werk? Om het allemaal iets makkelijker te maken ga ik tegenwoordig hardlopen met een rugzak!

  Lees meer

  Hardlopen met een hartslagmeter

  Twee weken geleden vertelde ik nog dat ik op de iWatch ging wachten en daarom mijn wens voor een activiteitstracker, sporthorloge en hartslagmeter even links liet liggen. Dat is niet helemaal goed gegaan.. De behoefte aan een hartslagmeter werd toch iets te groot en daarom besloot ik om er gewoon eentje te kopen! Uiteraard wil ik, naast de iWatch, het liefst een Nike+ Sporthorloge met bijbehorende hartslagsensor van Polar, maar dat is op dit punt toch een beetje zonde van het geld en daarom ging ik voor de allergoedkoopste hartslagmeter die er was, de Sigma Hartslagmeter PC 3.11!

  Lees meer

  Hardlooproute rond de Kralingse Plas

  Afgelopen week vertelde ik jullie dat ik ben begonnen met hardlopen, ik vind het zo leuk! Normaal gesproken ren ik de deur uit en zie ik wel waar ik uit kom, zo ontdek ik elke keer weer nieuwe plekjes in Rotterdam. Maar aangezien ik in het centrum van Rotterdam woon is het toch best een opgave om rekening te houden met alle fietsers, auto’s en grote hoeveelheid stoplichten. Daarom besloot ik om eens te gaan hardlopen bij de Kralingse Plas!

  Lees meer