Interieur

6 artikelen

  Zelf een prikbordwand van kurk maken

  “Ooit, heb ik een werkplekje met een prikbordwand.” Dit zei ik zo’n vijf jaar geleden, nadat ik online een foto had gezien van een creatieve werkplek, mét een wand die bestond uit kurk. Nu heb ik wel vaker van dit soort ideeën; maar de ene keer blijft zo’n idee hangen en de andere keer ben ik het na een uur alweer vergeten. Dit was nu typisch zo’n idee dat altijd in mijn achterhoofd bleef hangen. Zo wist ik precies waar en hoe ik in het nieuwbouwhuis een prikbordwand wilde maken. Helaas moest dat nog even wachten. En nu, jaren later, heb ik eindelijk een prikbordwand in mijn eigen huisje!

  Lees meer

  De inrichting van mijn hal; klein, maar fijn!

  Tegen de tijd dat zo’n beetje alles in mijn huis ‘klaar’ was, trof ik elke keer als ik de hal inliep een grote bende aan. Mijn slaapkamer, woonkamer en bijbehorende werkplek kregen de hoogste prioriteit. De hal bleef over en werd eigenlijk vooral als opslagruimte gebruikt. Totdat ik opeens de kolder kreeg en de kast, die een tijdelijk plekje in de hal had gekregen, op Marktplaats zette en dezelfde dag nog opgehaald werd. Het was hoog tijd om iets met de inrichting van mijn hal te gaan doen!

  Lees meer

  Mijn knusse werkplek in de woonkamer

  In de huizen waar ik de afgelopen jaren heb gewoond, was het gemis van een fijn werkplekje iets wat ik erg jammer vond. Als iemand die graag tijd besteed aan (online) projectjes, breng ik logischerwijs veel tijd door met mijn geliefde macbookje. Het niet hebben van een comfortabele werkplek zorgde er daardoor voor dat ik de dingen die ik graag wilde doen, daardoor soms niet gedaan kreeg. Ook was het soms lastig dat ik mij niet terug kon trekken en écht even helemaal alleen kon zijn; in mijn eigen wereld, met de nodige focus. 

  Lees meer

  Slapen op zolder of op de eerste verdieping?

  Met het verhuizen naar een groter huis krijg je vanzelfsprekend meer keuzemogelijkheden. Waar we in ons huidige appartement kunnen kiezen uit twee kamers voor de slaapkamer, kunnen we in ons toekomstige nieuwbouwhuis kiezen uit vier à vijf kamers. Omdat we met zijn tweetjes zijn, hebben we dus zeeën van ruimte! In ons toekomstige huis is het mogelijk om de zolder zo in de delen dat er een slaapkamer, inloopkast en technische ruimte (ook wel bekend als washok) ontstaat. Maar willen we dat? Is het niet logischer om op de eerste verdieping te slapen? En wat als we een kindje mogen krijgen? Is het dan nog steeds zo handig?

  Lees meer

  Mijn pocket kast van String met Marokkaanse souvenirs

  Als je net zoals ik uren kan rondstruinen op Pinterest ben je hem waarschijnlijk al een aantal keer tegengekomen: de minimalistische maar o zo mooie pocket kast die je vaak terugziet in een Scandinavisch interieur. In de loop der jaren zijn er veel varianten op de markt gekomen en heeft bijna elk interieurmerk zijn eigen draai gegeven aan de populaire pocket kast. Toch is er maar één het allermooist, en dat is de originele pocket kast van String.

  Lees meer

  Medicijnen opbergen in de medicijnbox van Present Time

  Zoals te zien was in mijn artikel over Loods 5 zag ik daar de prachtige rode medicijnbox van Present Time! Eerder had ik de medicijnbox al eens gezien bij de Bijenkorf maar steeds besloot ik om hem niet te kopen. Sinds mijn laatste bezoekje aan Loods 5 bleef ik er maar aan denken. De medicijnbox is zo leuk! Omdat ik een groot liefhebber ben van de kleur rood, maakt dat het nog moeilijker om hem niet te kopen! De kleine la waar alle medicijnen en dergelijke liggen zit eigenlijk veel te vol, dus wat dat betreft komt zo’n medicijnbox als geroepen! Uiteindelijk had ik toch genoegen redenen gevonden waarom ik de medicijnbox wel mocht kopen en ben ik er super blij mee!

  Lees meer