Bakken

9 artikelen

  Zweedse haverkoekjes met chocolade

  Tijdens een van mijn Ikea bezoekjes werd ik getipt op de ‘KAFFEREP’ haverkoekjes. En dan niet de normale variant, maar de koekjes met een laagje chocolade ertussen. In Zweden is het een bekende delicatesse, die nu gelukkig ook in Nederland te koop is, of… zelf gemaakt kan worden! Toen de Ikea een tijdje terug nog gesloten was en ik erg hunkerde naar de koekjes, besloot ik het erop te wagen. Mijn eerste probeersel was redelijk geslaagd, maar nog niet helemaal naar mijn zin. Met hier en daar een aanpassing is het uiteindelijk gelukt om tot een recept te komen dat erg in de buurt komt van de originele oat cookies. En misschien zijn ze nog wel lekkerder ook! 😉

  Lees meer

  Chocolade koekjes met een vleugje koffie en zout

  Zoet of zout… het blijft een lastige keuze voor mij. Meestal heb ik na het eten van iets zoets, enorme trek in iets zouts en heb ik daarna weer zin in iets zoets. Deze chocolade koekjes zijn daarom ideaal, want het is zoet en zout in één! Vaak wordt er in bakrecepten ‘gewone chocolade’ gebruikt, maar voor dit recept is het belangrijk dat je chocolade gebruikt die zo lekker is dat je het ook los zou eten. Zelf eet ik graag de gezouten chocolade van Lindt. Maar, ik ben dan ook wel echt een liefhebber van zout…

  Lees meer

  Homemade mini cinnamon rolls voor bij de thee

  Als ik denk aan winter, dan denk ik aan een warm huis, kopjes thee met kaneel, een grote kerstboom en de geur van versgebakken taart. Helaas ben ik tot op heden nog geen held in het bakken van taarten. Ik geef onze combi magnetron daar de schuld van, die in mijn ogen meer magnetron dan oven is. Maar van de oven in ons nieuwe huis heb ik hoge verwachtingen; heel holland bakt finalist in de dop hoor! 😉 I wish. Omdat het bakken van taarten voorlopig nog niet aan mij besteed is, ben ik met iets eenvoudigers aan de slag gegaan: een versimpelde versie van cinnamon rolls!

  Lees meer

  Zelf meringue schuimpjes maken

  Het gebeurt niet vaak dat ik na een middag zwoegen in de keuken tevreden ben. Maar deze keer was ik dat wel. Zo tevreden dat ik het voortaan misschien gewoon zelf maak, in plaats van het te kopen in de supermarkt. Ergens onderin een lade had ik nog een recept liggen voor een eenvoudige meringue. Vorig jaar heb ik met een kant-en-klaar pakketje wat staan prutsen in de keuken en zelfs na de derde keer wilde dat niet lukken. Als ik denk aan meringue schuimpjes, dan denk ik aan mooie kransjes zoals je deze bij de supermarkt ziet; niet van die uitgezakte rondjes die ik vorig jaar op tafel zette. Met dit recept is het gelukt om mooie meringue schuimpjes te maken en als ik het kan, dan kan iedereen het!

  Lees meer

  Dit is hoe je zelf appelcrumble maakt

  Ondanks dat het gisteren heerlijk zomers weer was heb ik de hele dag in mijn badjasje in huis gelanterfant. We hadden ook lekker naar buiten kunnen gaan, maar het was dankzij de marathon zo stampensvol in de stad, dat we daar niet zo’n behoefte aan hadden. De zondag bestond uit lekker uitslapen, op ons gemakje lunchen, een beetje de was doen, opruimen in verband met de naderende verhuizing en ik besloot appelcrumble te maken! Appeltaart, maar dan zonder dat het een echte appeltaart is.

  Lees meer

  Recept voor kerstboompjes met oreo en aardbeien

  Ben je nog op zoek naar lekkere hapjes om te maken voor de feestdagen? Geïnspireerd door de grote wonderen wereld van Pinterest heb ik deze kleine kerstboompjes gemaakt die er niet alleen heel erg schattig uitzien maar vooral ook erg lekker zijn! Het is misschien een beetje last minute, maar als je nu een boodschappenlijstje maakt en de juiste ingrediënten in huis haalt, kan je deze kerstboompjes nog maken!

  Lees meer

  Zelf koolhydraatarme kruidnoten maken

  In het najaar eet ik bijna elke avond een bakje kruidnoten leeg, heerlijk! Normaal gesproken was dat nooit zo’n probleem, maar in combinatie met diabetes is het niet de meest verstandige keuze. Ik eet ze nu nog steeds hoor, maar moet daarvoor wel insuline spuiten. Wist je dat normale kruidnoten echte koolhydraatbommetjes zijn? Daardoor heb ik dus ook flink wat eenheden insuline nodig… Hoe mooi zou het zijn als er gewoon koolhydraatarme kruidnoten zouden bestaan die ook nog eens lekker zijn?!

  Lees meer

  Zelf koolhydraatarme monchoutaart maken

  Eergisteren is mijn vriend weer een jaartje ouder geworden! Omdat ik een dagje vrij was en mijn vriend graag wilde verrassen besloot ik om een taart te maken. Of anders gezegd, een poging te wagen tot het maken van een taart, aangezien het nog nooit eerder écht gelukt is. Omdat het voor mij iets lastiger geworden is om een aantal stukken taart naar binnen te werken, ging ik op zoek naar een alternatief waarmee ik mijn bloedglucose niet volledig in de war zou schoppen. Al snel kwam ik een paar prachtige monchoutaarten tegen online, maar daar zitten aardig wat koolhydraten in. Uiteindelijk is het gelukt om op basis van andere recepten mijn eigen koolhydraatarme monchoutaart variant te maken!

  Lees meer

  Marshmallowkoekjes met chocolade

  Marshmallows, koekjes en chocolade, dat is toch de beste combinatie ooit?! Op de website van Allerhande kwam ik een recept tegen om zelf marshmallowkoekjes met chocolade te maken. Hoewel het er misschien een beetje ingewikkeld uitziet, zijn deze marshmallowkoekjes super eenvoudig om zelf te maken. In totaal ben je er ongeveer een uurtje mee bezig. Aan de hand van een aantal foto’s zal ik jullie laten zien hoe ik deze marshmallowkoekjes heb gemaakt en hoe makkelijk het is!

  Lees meer