Sapjes & Smoothies

6 artikelen

  Zijn sapjes en smoothies gezond of ongezond?

  Voordat ik gediagnosticeerd werd met diabetes type 1, waren mijn slowjuicer en ik onafscheidelijk. Het apparaat dat stukken fruit verpulverd tot een gezond vruchtensapje had een prominente plek in de keuken en werd veelvuldig gebruikt. Zelfs toen ik voor een zeer korte periode probeerde om suikervrij te leven, was ik in de veronderstelling dat vruchtensapjes een goede toevoeging waren aan mijn suikervrije bestaan. Want ja, als (bijna) alle fitgirls versgeperste sapjes drinken en er hele detox programma’s zijn waarin je vijf dagen leeft op vruchtensap, dan zal het wel heel erg gezond zijn. Toch?

  Lees meer

  Verse groentesap met wortel en komkommer

  Als je geen groenteliefhebber bent, kan het helpen om op subtiele wijze wat groenten in je dieet op te nemen door het bijvoorbeeld als sap te drinken. Zo krijg je toch de vitamines en mineralen binnen die je nodig hebt zonder al te veel moeite. Nu zijn er heel veel groentesmoothies en -sappen te bedenken, maar je kunt het ook simpel houden, met slechts twee ingrediënten.

  Lees meer

  Frisse smoothie met perzik, sinaasappel & banaan

  Tijd voor een heerlijk zomerse smoothie op deze regenachtige dag! Lekker fris en heel erg eenvoudig om te maken! Je hebt zes sinaasappels, zes perziken en één banaan nodig. Dan heb je vervolgens ongeveer 1 liter smoothie. Het zijn ingrediënten die vrij makkelijk te combineren zijn dus als je voor 1 persoon een smoothie wilt maken kan je bijvoorbeeld ook 1 sinaasappel, 1 perzik en 1 banaan doen, de verhoudingen maken bij deze smoothie niet veel uit!

  Lees meer

  Witte druiven smoothie met banaan en avocado

  In eerste instantie een vreemde combinatie maar het is lekkerder dan je denkt! De laatste tijd ben ik een groot fan van avocado. Door deze toe te voegen aan je smoothie krijgt het gelijk een heerlijke structuur! Het voordeel van dit recept is dat alleen de sinaasappels in de slowjuicer gaan, de rest gaat gewoon in de blender. Daardoor is het dus lekker snel klaar!

  Lees meer

  Verfrissende mango smoothie boordevol fruit

  Sinds ik er achter ben dat fruit op de markt een stuk betaalbaarder is dan in de supermarkt, maak ik nu vaker sapjes met iets meer exotische ingrediënten. Laatst had ik van alles en nog wat in huis en besloot ik om zomaar eens wat bij elkaar te doen! Het sapje was boven verwachting lekker! Heerlijk zoet, fris en een klein beetje zuur, maar niet overheersend.

  Lees meer