Lezen

3 artikelen

  Boeken over diabetes die ik graag wil lezen

  Tijdens mijn verhuizing een aantal maanden geleden, heb ik flink huisgehouden in mijn boekenkast. De leuke boeken zijn naar de ‘hall of fame’ verhuisd en de minder leuke boeken zet ik op Marktplaats óf geef ik weg. Dat betekent dat mijn boekenplank in mijn nieuwe huis weer ruimte heeft voor een aantal nieuwe boeken! Hiervoor ben ik op zoek gegaan naar boeken over diabetes. Ik heb een aantal hele interessante boeken gevonden, die ik graag met jullie deel!

  Lees meer

  Vijf tips om meer en vaker te lezen

  Het is één van die dingen die ik dolgraag doe, maar waar ik mijzelf wel altijd even toe moet zetten: lezen. Als ik eenmaal bezig ben in een boek, grijp ik elk moment aan om verder te lezen, maar het wordt helaas ook snel vergeten. Vroeger, in die ‘goede oude tijd’, was lezen de normaalste zaak van de wereld, want toen hadden we nog geen internet. Maar tegenwoordig hoor je steeds minder mensen zeggen dat ze hun vrije tijd gebruiken voor het lezen van een goed boek.

  Lees meer

  Leuke boeken en schrijvers voor jongvolwassenen

  Op vakantie verander ik meestal in een boekenwurm. Ook afgelopen vakantie in Lissabon was ik regelmatig bij het zwembad te vinden met een boek in mijn handen. Sindsdien heb ik de smaak weer aardig te pakken! Het leuke aan lezen vind ik niet alleen dat je wordt meegesleurd in een verhaal, maar ook dat je een band opbouwt met de schrijver of schrijfster en je in sommige gevallen de schrijfstijl steeds meer gaat waarderen. Als resultaat daarvan komt het vaak voor dat je gelijk alle boeken van de desbetreffende schrijver wilt lezen. Op zo’n moment weet je dat je een favoriete schrijver te pakken hebt!

  Lees meer