Organiseren

9 artikelen

  Drie tips voor het opruimen van je huis

  Het creëren van meer rust en ruimte doe je volgens verschillende experts door met minder te leven. Ontspullen en minimalisme zijn daarom tegenwoordig veel gehoorde termen die je overal tegenkomt. Waar we aan de ene kant steeds materialistische lijken te worden, beginnen we ons ook te beseffen dat er meer waarde schuilt in momenten en ervaringen. Hoewel ik eerst dacht dat ‘ontspullen’ de grootste onzin ooit was, merk ik dat het mij juist ook heel erg kan helpen.

  Lees meer

  Software om bestanden, wachtwoorden en todo’s te organiseren

  Vorige week besloot mijn lieftallige macbook dat het tijd was om er zomaar opeens mee op te houden. Vervelend, zeker omdat het van de een op de andere dag was, zonder waarschuwing of vriendelijke melding vooraf. Hij ging nog wel aan, maar gaf tijdens het opstarten error na error. Wat ik ook probeerde met safe mode, disk utility en de vele andere noodplannen, niks werkte. Dan maar een clean install en opnieuw beginnen, dacht ik. Maar zelfs dat was niet meer mogelijk; volgens mijn macbook had ik geen harde schijf meer en dan wordt het toch lastig…

  Lees meer

  Vijf tips om te reizen met alleen handbagage

  Ongeveer een half jaar geleden is er een nieuwe wereld voor mij open gegaan: reizen met alleen handbagage. De keren dat ik dat had gedaan, waren op één hand te tellen. Gelukkig maar, want ik neem/nam altijd teveel mee. Of ik nu 15, 20 of 30 kilo mee mag nemen; het eindigde altijd in een situatie waarin ik spartelend op mijn koffer lig om hem dicht te krijgen of toch nog stiekem met een extra tas aan kom zetten. Sinds ik voor mijn werk elke zes weken een aantal dagen naar Spanje ga, ben ik erachter gekomen dat ik toch echt een manier moest vinden om mij aan de handbagage regels te houden. Je maakt de hele reis anders niet alleen stressvol voor jezelf, maar er komt ook een keer een moment waarop ze zeggen: “Jammer, maar dat gaat dus mooi de cabine van het vliegtuig niet in.”

  Lees meer

  Drie tips om productiever te worden

  Soms heb je van die dagen dat je met gemak een to-do-lijst van twintig items wegwerkt, terwijl je soms ook wel eens een dag hebt waarop je niks gedaan krijgt. Zo had ik bijvoorbeeld vorige week vrijdag een lijst met tien todo-items en ondanks dat ik druk in de weer was, kon ik niks afstrepen.. Ik was vanalles aan het doen, behalve datgene wat ik eigenlijk moest, maar ook wilde doen. Gelukkig weet ik mezelf in de meeste gevallen redelijk goed te herpakken en word ik dankzij onderstaande drie tips weer een stuk productiever!

  Lees meer

  Vijf tips voor het opnieuw installeren van je computer

  Helemaal opnieuw beginnen, een schone lei, heerlijk! Bij een nieuwe telefoon of computer kan je natuurlijk snel en eenvoudig een back-up terugzetten, maar dan voelt het meestal toch iets minder ‘nieuw’. Als er een nieuw Mac OS uitkomt herinstalleer ik mijn macbook altijd, een zogenaamde ‘clean install’. Dan voelt mijn inmiddels twee jaar oude macbookje weer helemaal als nieuw terwijl dat helemaal niet het geval is!

  Lees meer

  Vijf tips voor een opgeruimde mailbox

  Binnen het bedrijfsleven is e-mail nog altijd het meest gebruikte communicatiemiddel. Het is misschien niet de meest efficiënte manier van communiceren, maar met werknemers verspreid over verschillende locaties binnen of buiten het kantoor, is het wel de meest laagdrempelige en toegankelijke manier van communiceren. Als er zoveel communicatie via e-mail gaat, heb je binnen no-time een flink gevulde mailbox, tenzij je probeert om deze op een efficiënte manier te organiseren en bij te houden!

  Lees meer

  Papieren agenda of digitale agenda?

  Eind vorig jaar kocht ik bij de Bijenkorf een papieren agenda, met op de linkerbladzijde een weekoverzicht en op de rechterbladzijde ruimte voor notities. Dagelijks mijn positiviteitsdagboekje bijhouden was één van mijn goede voornemens dit jaar en hoewel mijn positiviteitsdagboekje vervangen werd door de papieren agenda heb ik het bijhouden van geluksmomentjes alleen in januari volgehouden. Stom eigenlijk.. Maar goed, dat was niet de enige reden waarom ik graag een papieren agenda wilde. Soms heb ik van die momenten dat het hele digitale tijdperk me even tegenstaat en dat ik dan heel recalcitrant vast probeer te houden aan het analoge tijdperk, want een papieren agenda is natuurlijk veel leuker en een digitale agenda is stom. Sinds januari heb ik alleen maar mijn papieren agenda gebruikt en is het jaar 2015 op mijn iPhone leeg. Inmiddels ben ik er achter dat zo’n papieren agenda ook een aantal nadelen heeft en dat zo’n digitale agenda nog niet eens zo’n gek idee is… 😉

  Lees meer

  Wekelijks boodschappen doen op een efficiënte manier

  Afgelopen zaterdag was ik helemaal in mijn nopjes, want het doen van de wekelijkse boodschappen was nog nooit zo soepel gegaan! Het doen van de boodschappen zelf is niet zo bijzonder, maar de voorbereiding nam voorheen aardig wat tijd in beslag. Terwijl ik onder de douche stond (blijkbaar krijg je dan inderdaad de meest briljante ideeën) bedacht ik me opeens dat ik misschien de lijstjes functie op de website van Albert Heijn kon gebruiken. Niet dat ik de website nu zo graag wil promoten, maar het scheelt echt enorm veel tijd en zorgt voor een snel overzicht.

  Lees meer

  Dit is hoe een bullet journal werkt

  Vorig jaar kwam ik op de blog van Lisanne een artikel tegen over de bulletmethode, waarmee je een eigen bullet journal kan creëren. Omdat ik toendertijd zelf alles opschreef en overal lijstjes van maakte was dit een ideale methode om overzicht te houden! Inmiddels ben ik daar zelf iets minder actief mee omdat ik een beetje doorsloeg in alle lijstjes en todo’s, maar ik blijf het een hele leuke methode vinden!

  Lees meer