Planten & Bloemen

7 artikelen

  Plannen voor mijn tuintje (en voormalig oerwoud)

  In mijn zoektocht naar een nieuw huis was het wel of niet hebben van een tuin geen onderdeel van de zoekcriteria. Een appartement met een leuk stadsbalkonnetje heb ik altijd prima gevonden, met daarop een leuk zitje een mooie moestuinbak en een aantal plantjes. Maar, een tuin is natuurlijk ook hartstikke leuk en biedt iets meer mogelijkheden. Uiteindelijk is het een huis geworden mét tuin, en met nog best wel een leuk formaat als je dit vergelijkt met andere stadstuinen in Rotterdam. 

  Lees meer

  Groente en fruit kweken in een moestuin op je balkon

  Het is zomer! Alle planten groeien zo snel dat je het bijna met het blote oog kunt zien. Met de wetenschap dat we volgend jaar een échte tuin hebben, heb ik dit jaar meer tuinkriebels dan normaal gesproken in deze periode. Omdat ik daar iets mee wilde doen, kocht ik een moestuin voor op het balkon; maar wel eentje die we ook nog kunnen gebruiken in onze nieuwe tuin. De moestuin op het balkon is inmiddels al uitgegroeid tot een ware rimboe!

  Lees meer

  Pannenkoekplant; hoe stek je een pilea?

  Het is één van de makkelijkste planten om te verzorgen: de pilea! Ook wel bekend als de pannenkoekplant of de Chinese money plant. Waarom? Het is maar net wat je erin ziet, de een ziet kleine pannenkoekjes terwijl de ander aan muntgeld moet denken. Een leuk plantje is het in ieder geval wel. Dankzij de populariteit is de pannenkoekplant zelfs een tijdje moeilijk verkrijgbaar geweest. Ja, en wat doe je dan? Dan ga je hem zelf maar vermenigvuldigen!

  Lees meer

  Kruiden en groenten kweken zonder natuurlijk zonlicht

  Het zelf kweken van kruiden en groenten is niet eenvoudig. Om plantjes goed te laten groeien hebben ze zonlicht nodig. Herinner je het fotosynthese proces nog van de biologieles? Zonlicht is essentieel als je plantjes wilt laten groeien! Als je een huis op het noorden hebt, op een knus zolderkamertje woont, of een huis hebt zonder tuin of balkon, is het vaak lastig om plantjes voldoende zonlicht te geven. Gelukkig heeft Bulbo een zonlichtlamp ontworpen, waarmee je zelfs in het donkerste hoekje van je kelder zelf kruiden en groenten kan kweken!

  Lees meer

  Hoe kun je zelf een muntplant stekken?

  Het ene moment vertel je nog dat je muntplant dood gaat en het volgende moment heb je een muntkwekerij! Dankzij de waardevolle tips die ik kreeg op het eerdere artikel over mijn muntplantjes, doen ze het nu een stuk beter! Zo kreeg ik de tip dat het belangrijk is dat de muntplantjes ook zon krijgen, wat ze in mijn geval in de keuken niet echt hadden. De muntplantjes zijn vervolgens verplaatst naar de vensterbank bij het balkon, een plek waar ze niet in de volle zon staan, maar wel aardig wat daglicht krijgen. Sinds dat moment groeien ze enorm goed en moet ik ze elke week een beetje bijknippen omdat de muntplant anders te hoog wordt en gaat hangen.

  Lees meer

  Gaan je muntplantjes dood? Zo hou je ze in leven!

  Bijna alle bloemen en planten in huis gaan dood, zo ook mijn nieuwe muntplantjes. Zelfs een orchidee houdt het niet lang vol bij mij. De enige uitzondering zijn cactussen, maar zelfs die gaan soms dood. Moraal van dit verhaal? Ik ben niet zo goed met bloemen en planten. Daarom hebben we een prachtig mooi nep boeket in huis, dat gaat tenminste niet dood.

  Lees meer

  Hoe kun je zelf bloemen drogen?

  Tijdens de wintersport naar Mayhrofen kreeg ik op valentijnsdag bij mijn warme chocolademelk met slagroom een witte roos van het restaurant! Super lief! Op een bepaalde manier vond ik de roos heel erg bijzonder. Het was de eerste valentijnsdag op een prachtig besneeuwde berg, het was de eerste wintersport met mijn vriend en het was de eerste vakantie sinds vijf jaar met mijn ouders. Ik wilde de roos bewaren. Hoe wist ik niet precies, maar door te improviseren en een aantal waardevolle tips van mijn moeder is het uiteindelijk gelukt om de roos te bewaren! Hij is nog steeds even prachtig! Ik wil graag met jullie delen hoe je zelf aan de slag kan met bloemen drogen!

  Lees meer