Persoonlijke Updates

14 artikelen

Iets wat ik tot nu toe in mijn leven heb geleerd: het zit vol met avonturen en verrassingen, en je kunt er alles van maken wat je wilt. Schrijven over mijn leven is voor mij een uitlaatklep en een manier van zelfreflectie. Daarom deel ik graag mijn levensavonturen in de vorm van hersenspinsels of gewoon een korte update over hoe het met mij gaat en wat er op dat moment speelt.

Op weg naar mijn motorrijbewijs: Het begin van mijn avontuur

Als adrenalinejunkie met een liefde voor snelheid heb ik altijd al gedroomd van het behalen van mijn motorrijbewijs. Het idee van de wind in mijn haren, de kracht van een motor tussen mijn benen en de vrijheid van de open weg heeft me altijd aangetrokken. Maar zoals dat vaak gaat met dromen, bleef het bij mij lange tijd bij dagdromen en uitstellen. Tot een aantal weken geleden, toen ik eindelijk besloot om de eerste stap te zetten op weg naar mijn motorrijbewijs.

Lees meer

Vijf tips om je (tijdelijke) huis meer als thuis te laten voelen

In mijn eigen huisje voel ik mij veilig en vertrouwd. Het is er knus en comfortabel en daardoor is het mogelijk om tot rust te komen, weer op te laden en om de dingen te doen waar ik gelukkig van word. Maar ondanks dat het gevoel van ‘thuis’ heel erg belangrijk voor mij is, heb ik in de afgelopen jaren in best veel verschillende huizen gewoond. Het staat haaks op mijn behoefte aan  stabiliteit, maar het is wat het is. Zo’n twee jaar geleden vond ik in mijn eigen jaren dertighuisje het huiselijke gevoel waar ik zo naar verlangde. Waarmee ik ook hoopte om stabiliteit te vinden.

Lees meer

Waarom ik besloten heb om nog wat langer 29 te blijven

Vorig jaar heb ik mijn verjaardag niet gevierd. Of beter gezegd: niet kúnnen vieren. Kort nadat corona van een simpel griepvirus veranderde in een serieuze pandemie, was het vieren van je verjaardag met familie en vrienden allesbehalve verstandig om te doen. Dit jaar is het niet anders. Wéér een verloren verjaardag. Deze keer niet onmogelijk gemaakt door een verhuizing of een andere grote levensgebeurtenis, maar alwéér door het coronavirus.

Lees meer

Groetjes vanuit mijn studio op Ibiza

Wanneer mijn vader mij ’s avonds, netjes voor het ingaan van de avondklok, met de auto thuisbrengt, rijden we op de snelweg langs een informatiebord van Rijkswaterstaat. “Blijf in Nederland. Samen tegen Corona.” Het klinkt zo vanzelfsprekend. Wanneer ik de woorden op mij in laat werken realiseer ik me dat ik zou willen dat het inderdaad zo gemakkelijk was: in Nederland blijven. In mijn eigen huisje, in de stad die ik mijn thuis kan noemen, dicht bij mijn familie en vrienden. En toch, ondanks dat dat voor mij heel belangrijk is, schrijf ik dit nu vanuit mijn studiootje op Ibiza.

Lees meer

Een lange-afstandsrelatie in tijden van corona

Het is vroeg als ik naar het station loop. Het is nog een beetje schemerig en achter de ramen zie ik hoe het ontbijt snel wordt opgegeten en de laptop op de keukentafel weer wordt aangeslingerd. We leven in een vreemde wereld… Mijn trein vertrekt over negen minuten. Ik versnel mijn pas om er zeker van te zijn dat ik mijn trein niet mis. Mijn eerste bestemming van de dag is Schiphol. Je weet wel: de plek die je bezoekt als je op vakantie gaat. Voor mij geen vakantie. Ik stap in het vliegtuig om weer samen te zijn met mijn liefde. Ook in tijden van het coronavirus.  

Lees meer

Nog even over 2020…

Het jaar 2020 was een van de donkerste jaren, maar ook een jaar waarin ik ontzettend veel over mezelf heb geleerd. ‘Alles wat mis kon gaan, ging mis’. Dat is het eerste wat in me opkomt als ik aan 2020 denk. Ik verloor mijn baan bij KLM, terwijl ik nog niet eens begonnen was, heb veel moeten doorstaan op liefdesgebied, afscheid moeten nemen van mijn hamstermeisje Roo, die een mooi plekje in de tuin heeft gekregen, en heb vooral geleefd in veel angst, onzekerheid en eenzaamheid. Allemaal dankzij de komst van het coronavirus.

Lees meer

Stoppen met roken; mijn ervaring met Champix

Vandaag is het precies vier maanden geleden dat ik gestopt ben met roken. En ik hoor het je denken. Huh? Roken? Jij? “Dat had ik nu nooit bij jou verwacht.” Het is de meest voorkomende reactie die ik kreeg wanneer ik gezien werd met een sigaret. Vier maanden geleden besloot ik na vele jaren dat het genoeg was geweest. Ik was nog nooit zo overtuigd geweest. Deels omdat ik deze keer écht de motivatie voelde om er een punt achter te zetten, maar ook omdat ik tijdens deze stoppoging hulp kreeg in de vorm van een pilletje: Champix.

Lees meer

Een nieuwe baan: hoe het uiteindelijk weer goed kwam

Het is een jaar van uitersten. Als je mij rond oud en nieuw verteld zou hebben dat we dit jaar te maken zouden krijgen met een pandemie en dat ik werkloos thuis zou komen te zitten, dan had ik je waarschijnlijk een beetje uitgelachen. Ten eerste: een pandemie? Dat gebeurt alleen in films. No way dat de hele wereld zomaar van de ene op de andere dag op slot gaat. En ten tweede: als ik werkloos thuis kom te zitten, dan is er ergens iets goed misgegaan. Als iemand weloverwogen keuzes maakt op dat gebied, dan ben ik dat wel. Dus een pandemie én werkloos? Nee, dat zie ik niet zo snel gebeuren. Boy, was I wrong… 

Lees meer

De week die er anders uit had moeten zien

Vandaag zou het mijn voorlopig laatste vrije dag zijn. Morgen zou mijn wekker niet om zeven uur gaan, maar eerder. Amstelveen ligt namelijk niet om de hoek. Ik zou met een vreemd gevoel in mijn buik, van zowel spanning als enthousiasme, in de trein zitten. Onderweg naar mijn eerste werkdag bij KLM: de start van een nieuw hoofdstuk.

Lees meer

Het leven in een wereld met het coronavirus, zonder baan…

Vreemd hè, als de wereld er opeens van de ene op de andere dag compleet anders uitziet…? Het is een vervelende periode waar we met zijn allen doorheen moeten, en dat gaat lukken. Dat weet ik zeker. Maar dat we niet weten hoelang het nog gaat duren, zorgt ervoor dat de moed me soms een beetje in de schoenen zakt… En dat terwijl we pas twee weken onderweg zijn.

Lees meer