Een blauwe bes in een mand in de tuin

Plannen voor mijn tuintje (en voormalig oerwoud)

In mijn zoektocht naar een nieuw huis was het wel of niet hebben van een tuin geen onderdeel van de zoekcriteria. Een appartement met een leuk stadsbalkonnetje heb ik altijd prima gevonden, met daarop een leuk zitje een mooie moestuinbak en een aantal plantjes. Maar, een tuin is natuurlijk ook hartstikke leuk en biedt iets meer mogelijkheden. Uiteindelijk is het een huis geworden mét tuin, en met nog best wel een leuk formaat als je dit vergelijkt met andere stadstuinen in Rotterdam. 

Als je tuin een eigen leven gaat leiden…

Dankzij de hoeveelheid ruimte in de tuin, was het geen probleem om tijdens de verhuizing het loungeset mee te verhuizen. Super fijn, want die was nog niet eens een jaar oud. Links is een klein stukje ‘groen’ waar een bramenstruik staat, achter de loungeset is een stuk met varens en rechts, voor mijn schuurtje, heb ik nog een klein stukje met planten. In de eerste paar maanden na de verhuizing lag de focus vooral op het klussen en onderhoud binnenshuis. Maar tegelijkertijd was het super lekker en warm zomerweer, met hier en daar een regenbuitje en ging mijn tuin een beetje een eigen leven leiden. 

Een verwilderde achtertuin
Het oerwoud 😉

Het liefst had ik een hovenier gebeld en de hele tuin in één keer een metamorfose laten geven; maar als we even realistisch zijn, is dat nu niet mogelijk, en eigenlijk ook helemaal niet nodig. Begin deze maand begon mijn tuin écht een oerwoud te worden; de bramenstruik was bijna helemaal van de linkerkant naar de rechterkant van de tuin gegroeid… En omdat ik zelf nog niet echt een held ben wat tuinieren betreft, heb ik hulp ingeschakeld en samen met mijn ouders de tuin een flinke onderhoudsbeurt gegeven. 

Ideeën genoeg!

Zo gingen we van een oerwoud naar een vrij leeg tuintje, maar wel eentje die een stuk onderhoudsvriendelijker is, voor nu dan in ieder geval… Want uiteindelijk wil ik nog steeds mijn tuin een flinke metamorfose geven, maar niet per se nu en ook niet voor al teveel geld. Zo wil ik bijvoorbeeld het liefst de drie stukken die ik nu ’tuin’ kan noemen, omtoveren naar mooie plantenbakken van bijvoorbeeld natuursteen of steigerhouten planken, voor een iets meer natuurlijkere look.

Plannen voor mijn tuintje
Bron: Pinterest

Dan is het de vraag of ik de bestaande bakken wil behouden, of de hele tuin opnieuw laat betegelen (en ophogen) en daarop een aantal bakken neerzet. Ook kan de loungeset wel een laagje beits gebruiken en wil ik graag een klein ‘woonkamertje’ maken om het buiten allemaal iets knusser maken: een mooie lichtslinger (het liefst op zonne-energie), kleurige planten in de plantenbakken en misschien nog wel een hangmat! En last but not least, sinds dag één word ik al helemaal enthousiast van het idee om de schutting aan de achterzijde te laten begroeien met een klimplant, in combinatie met een visdraad gespannen raster. Zoveel ideeën!  

De komende maanden ga ik lekker verder brainstormen over alles wat ik wil en ga ik in de tussentijd sparen én van mijn spinnenfobie af proberen te komen! 😉 In het voorjaar ga ik er iets moois van maken! 🙂