Mijn pocket kast van String met Marokkaanse souvenirs

Mijn pocket kast van String met Marokkaanse souvenirs

Als je net zoals ik uren kan rondstruinen op Pinterest ben je hem waarschijnlijk al een aantal keer tegengekomen: de minimalistische maar o zo mooie pocket kast die je vaak terugziet in een Scandinavisch interieur. In de loop der jaren zijn er veel varianten op de markt gekomen en heeft bijna elk interieurmerk zijn eigen draai gegeven aan de populaire pocket kast. Toch is er maar één het allermooist, en dat is de originele pocket kast van String.

Zoals bij elke vakantie kwamen we ook na onze vakantie naar Marokko thuis met een aantal nieuwe souvenirs. Souvenirs hadden we eigenlijk al genoeg in huis, maar een mooie kast om ze in neer te zetten nog niet. Tijd om daar verandering in te brengen. De pocket kast stond al jaren op mijn verlanglijstje en nu hebben we hem dan eindelijk in huis! De kleine legplanken zijn ideaal voor het neerzetten van kleine spulletjes, zoals souvenirs!

Pocket kast van String

Minimalistisch designmerk String is in 1949 ontstaan nadat de Zweedse architect en designer Nisse Strinning als winnaar gekozen werd bij een boekenplank competitie. Wat begon als een eenvoudige boekenplank, wordt vervolgens uitgebouwd tot een volledige productlijn. Het String systeem bestaat uit verschillende elementen, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Als je een kast wilt, kun je deze zelf samenstellen en heb je daarna altijd nog de mogelijkheid om uit te breiden. Ontwerp zelf een bureauopstelling, vitrinekast of kies voor een mooie display oplossing, zoals ik heb gedaan met de pocket kast!

Een Kodak Brownie in een pocket kast van String

Mooi én praktisch!

Het in elkaar zetten was zo gepiept. Er kwam, eerlijk waar, geen schroevendraaier aan te pas. De metalen plankhoudertjes duw je in de voorgeboorde gaten van de legplanken. Vervolgens hoef je de legplanken alleen nog maar in de muurpanelen te hangen. Ophangen is een ander verhaal, daar had ik een extra paar handen voor nodig. Als je samen het kastje vasthoudt kun je de waterpas op de planken leggen, gaatjes aftekenen en gaten boren. Easy peasy! De String Pocket heeft een mooie plek gekregen in onze slaapkamer. Zo kunnen we elke ochtend en avond vanuit bed naar onze verzamelde souvenirs kijken.

Souvenirs uit Marokko

Als je door de souks wandelt vind je overal sjaaltjes, schoenen etc. Het is elke vakantie weer een uitdaging om naast een toeristisch souvenirtje voor mijn oma ook een aantal unieke souvenirtjes te vinden. We kochten twee kleine kameeltjes en een stukje bergkristal uit het Atlasgebergte. Deze twee losse stukjes, vormen samen één geheel, zo gaaf!

Flowerbomb van Viktor en Rolf in een pocket kast van String

Het meest bijzondere souvenir vind ik het werkje dat we hebben gekocht vlakbij de Ben Joesoef Madrassa, een koranschool in Marrakech. Nadat we daar een bezoek hadden gebracht, liepen we terug naar het centrale plein en kwamen we onderweg een klein werkplaatsje tegen. Terwijl de ene oude man bezig was met zijn werkje, stond de andere oude man ons te woord. Volgens hem was de man die bezig was met het werkje de laatste persoon die dit ambacht nog kon uitoefenen. Of het waar is weet ik niet en dat zullen we ook nooit weten. Maar we vonden het zo mooi, dat we het wel moesten kopen!

Heb jij ook een kast voor je souvenirs?