Postcrossing; Postcards versturen is leuk

Vorige week toen ik thuis kwam, hoorde ik een medebewoonster van het complex bij de brievenbussen tegen haar kleinzoontje het volgende zeggen: “Ik hoop dat er geen post is hoor, oma houdt namelijk niet van post”. Dat vond ik vreemd, want ik vind post namelijk hartstikke leuk! Natuurlijk zijn de meeste mensen allergisch voor reclame, blauwe enveloppen en overige brieven zonder toegevoegde waarde, maar post, echte post, is juist heel erg leuk om te krijgen! Als je post krijgt van een ander persoon betekent dit dat die andere persoon aan je dacht, tijd aan je heeft besteed, moeite voor je heeft gedaan en dat is een fijne gedachte. Dit kan een bekende zijn, maar ook een vreemde, wat het op een andere manier ook weer wat specialer maakt.

Postcrossing

Door de jaren heen heb ik aardig wat gehoord over postcrossing en mensen die regelmatig brieven uitwisselen met zogenaamde penvrienden. Toch heb ik me in al die jaren nooit aangemeld bij postcrossing. Waarom weet ik niet precies maar ik denk omdat het toch een beetje onbekend terrein was en ik eigenlijk geen idee had wat ik dan op zo’n kaart moest schrijven. Een paar weken terug begon ik daar anders over te denken en heb ik me aangemeld bij postcrossing, een platform dat mensen met elkaar verbind om vervolgens ‘postcards’ naar te sturen. Super leuk! Voordat ik het wist waren er vijf kaartjes onderweg, naar Duitsland, Rusland, China, de VS en Australië.

Het was in het begin wel een beetje zoeken naar de juiste woorden, want wat vertel je aan iemand die je niet kent? Gelukkig heb je toegang tot het profiel van de geadresseerde zodat je wat meer informatie over die persoon krijgt. Zo werd ik helemaal enthousiast toen ik het adres van een Australische mevrouw kreeg. Australië! Ik hou van Australië! Ik vertelde haar over mijn liefde voor het land, de keren dat ik er was geweest en mijn respect voor de mindset van de inwoners. Voor je het weet is het kaartje vol en heb je nog een klein beetje witruimte voor een passende afsluiting. Inmiddels heb ik al 2 kaartjes terug maar zal het nog wel even duren voordat ik meer kaartjes zal ontvangen van vreemde mensen over heel de wereld! Postcrossing is leuk!

Postcards connecting the world postcrossing

Hebben jullie wel eens gehoord van postcrossing? Wat zijn jullie ervaringen?