Random feitjes die je nog niet wist

Als ik de verhalen van mijn ouders mag geloven was mijn ‘oh-ik-vind-het-allemaal-zo-leuk-lach’ snel verdwenen op het moment dat de kart begon te rijden. Volgens mij reed mijn vader, zat ik achterin en ben ik na een rondje, of misschien zelfs wel eerder, huilend uitgestapt. Toch mooi dat ik het jaren later alsnog leuk vond om zelf in een kart te rijden. Bovenstaande foto is gemaakt in Thailand, waar ik rond mijn 4e en 5e levensjaar twee jaar heb gewoond met mijn ouders. Het is iets wat logischerwijs niet veel mensen weten, terwijl het toch iets is wat je maakt tot de persoon die je bent. Zo zijn er nog wel meer random feitjes en weetjes die je waarschijnlijk nog niet wist; maar wel leuk zijn om te delen.

  • Alles zonder poten, of met meer dan vier poten vind ik eng. Period. Slangen en spinnen zijn hierin het beste voorbeeld. Geen wonder dat ik tijdens de vakantie naar Marrakech na het slangenincident met een grote boog om het Djemaa el Fna-plein ben gelopen.
  • In het begin van mijn tienerjaren had ik een krantenwijk. Het idee was dat ik elke week netjes allemaal folders in elkaar zou vouwen en deze vervolgens zou rondbrengen. Omdat ik vooral geen zin had in dat vouwen (het was écht niet leuk), stelde ik dat uit en bracht ik alle folders naar de containers. Weliswaar verspreid over de wijk. Op een gegeven moment kreeg het krantenbedrijf het door en kon ik mijn bijbaantje vaarwel zeggen. Het was een wijze les; als je geld wilt verdienen moet je er iets voor doen! 😉
  • Hardlopen vind ik leuk, maar ik zal nooit, maar dan ook echt nooit in mijn leven, een marathon lopen. Ik heb bewondering voor mensen die het doen en dan vooral voor de zelfdiscipline die je daarvoor nodig hebt. Qua lichamelijke effort vind ik het een beetje too much. Tien kilometer is meer dan genoeg.
  • Mijn vriend zet al zo’n vijf jaar elke ochtend een kopje koffie voor mij. Ik ben nooit echt een koffieleut geweest, maar die cappuccino die klaarstaat als ik uit bed komt, doet het hem. En zoals mijn vriend mijn cappuccino maakt, krijg ik zelf niet voor elkaar.

Random feitjes die je waarschijnlijk nog niet wistRandom feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Na het bezoek aan Australië in 2008 besloot ik mijn meeloopstage in Sydney te willen doen. Ik had al een heel plan en ging naar voorlichtingsavonden, maar ben uiteindelijk niet gegaan omdat ik het niet zag zitten om mijn ex vriend achter te laten. Toen dat uit ging besloot ik om mijn afstudeerstage in het buitenland te doen, maar ook dat heb ik aan mij voorbij laten gaan omdat ik mijn huidige vriend niet wilde achterlaten. Soms spookt het nog wel eens door mijn hoofd: “Had ik toen maar…”
  • Als roken niet zo duur zou zijn was ik waarschijnlijk allang weer begonnen. Stom he? Ondanks dat ik weet dat het niet gezond is (maar ja, wat wel) mis ik het nog regelmatig. Zeker tijdens stressvolle of verdrietige gebeurtenissen mis ik dat momentje. Maar goed, in plaats van die sigaret ga ik nu gewoon een blokje om. Een stuk gezonder, én gratis.
  • Na een hele reeks Nokia’s en Samsung telefoons kocht ik ergens in de periode dat het heel hip was een Blackberry. Lekker pingen met elkaar; die goede oude tijd. Toen mijn Blackberry keer op keer weg moest voor reparatie ben ik overgestapt op een sim only abonnement en heb ik los een iPhone gekocht. Sindsdien wil ik niet meer anders. Hoe vaak ik het rekensommetje ook maak, een los toestel blijft goedkoper (en makkelijker).
  • Ik ben een langzame eter. Als iedereen zijn bordje al leeg heeft, ben ik nog bezig. Vroeger kreeg ik een sticker als mijn eten binnen 45 minuten op was. Bij een vol vel met stickers gingen we naar de bioscoop. Uiteindelijk ging ik er wel iets sneller door eten, maar in vergelijking met andere mensen ben ik nog steeds een langzame eter.

Wat is een random feitje over jou?Disclaimer