Recept voor kerstboompjes met oreo en aardbeien

Recept voor kerstboompjes met oreo en aardbeien

Ben je nog op zoek naar lekkere hapjes om te maken voor de feestdagen? Geïnspireerd door de grote wonderen wereld van Pinterest heb ik deze kleine kerstboompjes gemaakt die er niet alleen heel erg schattig uitzien maar vooral ook erg lekker zijn! Het is misschien een beetje last minute, maar als je nu een boodschappenlijstje maakt en de juiste ingrediënten in huis haalt, kan je deze kerstboompjes nog maken!

De ingrediënten om zelf eetbare kerstboompjes te maken

Ingrediënten voor de kerstboompjes

Omdat niet alle ingrediënten verkrijgbaar waren bij de Albert Heijn heb ik de kant en klaar icing, candy melts en eetbare sterretjes gekocht bij de Jamin!

Je maakt met onderstaande ingrediënten ongeveer 10 kerstboompjes.
De voedingswaarde per kerstboompje is ongeveer 15 koolhydraten.
Bereidingstijd: 30 minuten

  • 140 gram candy melts met witte chocolade en vanillesmaak in de kleur groen
  • Fles of tube kant en klaar icing in de kleur wit
  • 10 oreokoekjes
  • 10 aardbeien
  • 10 eetbare sterretjes in de kleur rood
  • Suikerpareltjes in de kleur zilver

Hoe je de kerstboompjes maakt!

Weeg de juiste hoeveelheid candy melts af en doe deze in een magnetronbestendig bakje. Verwarm de candy melts vervolgens ongeveer 3.5 minuut op 600 watt. Als je wilt kan je halverwege even roeren zodat je zeker weet dat het goed smelt. Zorg ervoor dat de substantie goed vloeibaar wordt en dat er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Persoonlijk had ik verwacht dat het écht vloeibaar zou zijn, maar dat viel best tegen. Mocht je denken dat het handig is om een beetje water toe te voegen om het vloeibaarder te maken; Doe dit niet!! Vloeibare candy melts en water gaan niet samen.

Verwarm nadat de candy melts gesmolten zijn de kant en klaar icing. Pak een oreokoekje en breng daar een klein beetje icing op aan. Zorg ervoor dat je niet teveel icing aanbrengt, dan stroomt je koekje namelijk over. Je kan, als je wilt, later natuurlijk altijd nog wat extra icing aanbrengen. Prik een aardbei op een lange satéprikker en houd de platte kant van de aardbei naar je toe. Haal de aardbei door de gesmolten candy melts. Omdat de substantie best wel stevig is werkt het goed om draaiende bewegingen te maken. Dan krijg je gelijk een goede structuur voor de kerstboompjes! Het stokje kan een beetje los komen te zitten, maar houd vol! Het is geen makkelijk klusje, maar uiteindelijk krijg je er (als het goed is) een mooi resultaat voor terug.

Verplaats de aardbei van de ene satéprikker naar een andere. Belangrijk is dat je de platte kant van de aardbei nu van je af houdt zodat je deze straks op het oreokoekje kan zetten. Probeer de aardbei rond te draaien terwijl je de suikerpareltjes eroverheen strooit. Wacht hier niet te lang mee, de groene substantie wordt vrij snel hard en dan plakken de suikerpareltjes niet meer goed. Zet de aardbei met de platte kant op het oreokoekje en druk deze goed aan. Zet vervolgens een rood eetbaar sterretje als piek op het kerstboompje zodat deze ook goed vast blijft zitten.

Als je de zogenaamde sneeuw nog een beetje wilt perfectioneren kan je dit doen met nog een beetje extra icing. Je kan eenvoudig een spuitzakje maken als je de hoek van een vershoudzakje afknipt. Doe vervolgens in dit zakje een klein beetje icing en knip het topje af. Breng de icing voorzichtig rondom de kerstboompjes aan totdat je tevreden bent! De kerstboompjes zijn heel erg zoet, maar door de aardbei ook heerlijk fris. Nu ik er aan denk begin ik alweer helemaal te watertanden, nomnom!

Een rode ster bovenop het eetbare kerstboompje

Gaan jullie iets lekker klaarmaken met de feestdagen? Laat het vooral weten als je deze kleine kerstboompjes ook gaat maken! Ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden! Hele fijne kerstdagen gewenst! <3