Reizen

39 artikelen

Mijn favoriete food hotspots in Gerona

Gerona heeft in de afgelopen jaren langzaam een plekje in mijn hart veroverd. Ondanks dat ik niet meer regelmatig heen en weer zal reizen voor werk (want: nieuwe baan), zal het altijd blijven voelen als een ‘tweede thuis’. Vooral dankzij de mensen en alle mooie herinneringen, maar ook doordat veel van de hotspots in Gerona zijn gaan voelen als ‘mijn plekjes’. 

Lees meer

6x de leukste koffietentjes in Girona

Na drie jaar op en neer gevlogen te hebben naar Girona, kan ik wel zeggen dat het inmiddels voelt als mijn tweede thuis. En aangezien ik wel van een goede cappuccino houd, heb ik in die tijd aardig wat leuke koffietentjes ontdekt. Van deze koffietentjes heb ik een selectie gemaakt met mijn zes favorieten! Of je nu bij wilt praten met collega’s / vrienden, als digital nomad een fijn plekje zoekt om te werken of in het prachtige Girona even wilt uitrusten na een stadswandeling. Er zijn genoeg leuke koffietentjes om uit te kiezen!

Lees meer

Wat ik geleerd heb dankzij regelmatig vliegen

In de afgelopen jaren heb ik mede dankzij mijn werk redelijk wat ‘vliegervaring’ opgedaan. Gemiddeld genomen vlieg ik elke maand wel een keertje op en neer naar Spanje en is het daardoor aardig onderdeel van mijn routine geworden.

Lees meer

Ontbijten in Rotterdam; mijn drie favoriete adresjes!

Dat er ‘vroeger’ een periode is geweest waarin ik mijn dag begon zonder een goed ontbijt (want: puber, alles is stom, ontbijt ook), kan ik mij bijna niet meer voorstellen. Het is nu misschien wel mijn favoriete ‘maaltijd’ van de dag. De dag begint voor mij als ik beneden het pruttelende geluid van het koffiezetapparaat hoor, terwijl ik nog eventjes in bed lig te soezen. Ik heb het altijd lastig gevonden om uit bed te komen in de ochtend, maar na veel verschillende dingen geprobeerd te hebben, bleek een goede kop cappuccino dé manier. Blijkbaar kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om een kopje koffie koud te laten worden én heb ik het geluk het liefste vriendje van de wereld te hebben!

Lees meer

Een dagje naar museum Voorlinden

Museum Voorlinden is misschien wel het meest fotogenieke museum van Nederland, met een aantal kunstwerken van groots kunstenaars. Als je mij vraagt hoeveel musea ik in mijn leven bezocht heb, dan kan ik die op twee handen tellen. Met dan o.a. bekende musea zoals het Metropolitan en het Louvre. Nederlandse musea, met uitzondering van het Rotterdamse Boijmans en de Kunsthal zijn mij eigenlijk onbekend. Een bezoek aan het Rijksmuseum staat nog hoog op de lijst; want daar ‘moet’ je toch een keer geweest zijn als Nederlander. Maar mijn interesse voor Museum Voorlinden nam net iets sneller toe, dankzij de vele prachtige foto’s die van het museum te vinden zijn op social media. Hoog tijd dus om een bezoek te brengen aan het museum, gelegen in Wassenaar.

Lees meer

Vijf tips om te reizen met alleen handbagage

Ongeveer een half jaar geleden is er een nieuwe wereld voor mij open gegaan: reizen met alleen handbagage. De keren dat ik dat had gedaan, waren op één hand te tellen. Gelukkig maar, want ik neem/nam altijd teveel mee. Of ik nu 15, 20 of 30 kilo mee mag nemen; het eindigde altijd in een situatie waarin ik spartelend op mijn koffer lig om hem dicht te krijgen of toch nog stiekem met een extra tas aan kom zetten. Sinds ik voor mijn werk elke zes weken een aantal dagen naar Spanje ga, ben ik erachter gekomen dat ik toch echt een manier moest vinden om mij aan de handbagage regels te houden. Je maakt de hele reis anders niet alleen stressvol voor jezelf, maar er komt ook een keer een moment waarop ze zeggen: “Jammer, maar dat gaat dus mooi de cabine van het vliegtuig niet in.”

Lees meer

Op autovakantie naar Bretagne en Normandië

Als je alles wat we gezien hebben op een rijtje zet, is het moeilijk te geloven dat we slechts zes dagen van huis weg zijn geweest. Op zondagochtend vertrokken we met onze auto richting Dinan, een schattig dorpje in het noordoosten van het Franse Bretagne. Aan het einde van de dag kwamen we aan bij het huis van mijn schoonfamilie; in het nabijgelegen Léhon, met uitzicht op de heuvels. We dronken wat, aten pruimen die niet lang daarvoor uit de boom waren gevallen en brachten een bezoek aan de geitjes die bij het landweggetje onderaan de heuvel stonden. Het was er prachtig.

Lees meer

Een vakantieherinnering in een lijstje

Twee jaar geleden verbleven mijn vriend en ik in een prachtige accommodatie in de buurt van Lissabon; met uitzicht over de stad en rivier de Taag. Het was een relax vakantie en stedentrip in één. We wisselden dagtripjes naar o.a. Lissabon zelf, de prachtige tuin van Montserrat en het moderne deel van Lissabon af met dagen bij het zwembad. De zwembaddagen begonnen we met een uitgebreid ontbijt; als ik weer terugdenk aan die grote schaal met fruit en de flensjes die we voorgeschoteld kregen krijg ik gelijk weer trek. Dat was pas een goed begin van de dag!

Lees meer

Eropuit in Mayrhofen; drie nieuwe ontdekkingen

Als ik mijn ogen sluit is het weer net alsof ik bovenop de Hintertuxer gletscher sta. De rust, de stilte, het adembenemende uitzicht en de dansende sneeuw over de piste. Vakantie napret, heerlijk vind ik dat. Het is je misschien niet ontgaan dat ik vorige week heb mogen genieten van de sneeuw. We waren weer in ons dorpje, voor de veertiende keer. Het dorpje met de gezelligste dorpsstraat van het Zillertal, de mooiste pistes en ons appartementje.

Lees meer

Vind jouw mooi in de pop-up gift store van fonQ

Ben je op zoek naar jouw mooi? FonQ helpt je daar graag een handje bij. Naast een webshop en inspiratie showroom in Utrecht, is er vanaf vandaag ook een fysieke winkel. Met de feestdagen in aantocht is het alweer bijna tijd om cadeautjes te gaan kopen voor onder de kerstboom of voor in de zak van Sinterklaas. Om je een klein beetje te helpen met het vinden van jouw mooi of de mooi van iemand anders, kun je dit najaar terecht bij de pop-up gift store van fonQ!

Lees meer