Dagje weg

6 artikelen

  Een dagje naar museum Voorlinden

  Museum Voorlinden is misschien wel het meest fotogenieke museum van Nederland, met een aantal kunstwerken van groots kunstenaars. Als je mij vraagt hoeveel musea ik in mijn leven bezocht heb, dan kan ik die op twee handen tellen. Met dan o.a. bekende musea zoals het Metropolitan en het Louvre. Nederlandse musea, met uitzondering van het Rotterdamse Boijmans en de Kunsthal zijn mij eigenlijk onbekend. Een bezoek aan het Rijksmuseum staat nog hoog op de lijst; want daar ‘moet’ je toch een keer geweest zijn als Nederlander. Maar mijn interesse voor Museum Voorlinden nam net iets sneller toe, dankzij de vele prachtige foto’s die van het museum te vinden zijn op social media. Hoog tijd dus om een bezoek te brengen aan het museum, gelegen in Wassenaar.

  Lees meer

  Een dagje naar de molens van Kinderdijk

  Kinderdijk. Dat is die plek met al die molens ergens in de buurt van Amsterdam toch? Mooi niet dus! Dat is de Zaanse Schans. Kinderdijk is de plek met molens, gelegen in onze mooie Rotterdamse achtertuin. Op slechts een halfuurtje rijden. Mijn vriend en ik wilden weer eens een dagje de toerist in eigen land uithangen. Toen we erachter kwamen dat de molens van Kinderdijk zo dichtbij waren, zaten we bij wijze van spreken al in de auto. Tijd voor een dagje weg naar de molens van Kinderdijk!

  Lees meer

  Een dagje naar de botanische tuinen van Rotterdam

  Rotterdam heeft prachtige natuur, hoewel je dat misschien niet zou verwachten is het toch echt zo! Afgelopen zaterdag zijn we een dagje naar de Rotterdamse botanische tuinen geweest. We waren er twee jaar geleden ook al eens geweest, maar we besloten om nog eens te gaan om gezellig te vieren dat mijn schoonvader met pensioen is gegaan, hoera!

  Lees meer

  Een tour door Rotterdam met een Segway

  Twee jaar geleden toen mijn vriend en ik op zomervakantie waren in Rome, maakte we onze eerste Segway tour! We waren altijd al benieuwd hoe dat zou zijn en toen we een foldertje zagen met Segway tours besloten we om een Segway tour by night te doen, door het prachtige Rome! Nu is Rome sowieso al een prachtige stad, maar door de stad te ontdekken op een Segway zie je hele andere stukjes waardoor de stad op een hele andere manier beleefd. We waren zo enthousiast dat we het graag nog eens wilde doen! Toen we zagen dat er ook Segway tours werden aangeboden in Rotterdam waren we gelijk om, dat willen we doen! Mijn vader was door onze verhalen over Rome ook nieuwsgierig geworden, dus besloten we om met zijn drieën de Segway Rotterdam tour te gaan doen!

  Lees meer

  Een dagje naar de Tweede Maasvlakte: het strand van Rotterdam

  Afgelopen zaterdag ben ik naar de prachtige Tweede Maasvlakte geweest! Officieel heet het eigenlijk Maasvlakte 2. In 2008 zijn ze begonnen met de aanleg en vier jaar later hebben ze de eerste fase afgerond. Het is een enorm groot gebied geworden waardoor de Rotterdamse haven weer een stukje groter is geworden. Maar ook hebben we er nu een mooi stuk onontdekt strand bij. Dit weekend wilden we een dagje weg en mijn moeder kwam met het idee om een bezoek te brengen aan de Tweede Maasvlakte. En dat was een geweldig idee!

  Lees meer