Hotspots

12 artikelen

  Mijn favoriete food hotspots in Gerona

  Gerona heeft in de afgelopen jaren langzaam een plekje in mijn hart veroverd. Ondanks dat ik niet meer regelmatig heen en weer zal reizen voor werk (want: nieuwe baan), zal het altijd blijven voelen als een ‘tweede thuis’. Vooral dankzij de mensen en alle mooie herinneringen, maar ook doordat veel van de hotspots in Gerona zijn gaan voelen als ‘mijn plekjes’. 

  Lees meer

  6x de leukste koffietentjes in Girona

  Na drie jaar op en neer gevlogen te hebben naar Girona, kan ik wel zeggen dat het inmiddels voelt als mijn tweede thuis. En aangezien ik wel van een goede cappuccino houd, heb ik in die tijd aardig wat leuke koffietentjes ontdekt. Van deze koffietentjes heb ik een selectie gemaakt met mijn zes favorieten! Of je nu bij wilt praten met collega’s / vrienden, als digital nomad een fijn plekje zoekt om te werken of in het prachtige Girona even wilt uitrusten na een stadswandeling. Er zijn genoeg leuke koffietentjes om uit te kiezen!

  Lees meer

  Ontbijten in Rotterdam; mijn drie favoriete adresjes!

  Dat er ‘vroeger’ een periode is geweest waarin ik mijn dag begon zonder een goed ontbijt (want: puber, alles is stom, ontbijt ook), kan ik mij bijna niet meer voorstellen. Het is nu misschien wel mijn favoriete ‘maaltijd’ van de dag. De dag begint voor mij als ik beneden het pruttelende geluid van het koffiezetapparaat hoor, terwijl ik nog eventjes in bed lig te soezen. Ik heb het altijd lastig gevonden om uit bed te komen in de ochtend, maar na veel verschillende dingen geprobeerd te hebben, bleek een goede kop cappuccino dé manier. Blijkbaar kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om een kopje koffie koud te laten worden én heb ik het geluk het liefste vriendje van de wereld te hebben!

  Lees meer

  Een dagje naar museum Voorlinden

  Museum Voorlinden is misschien wel het meest fotogenieke museum van Nederland, met een aantal kunstwerken van groots kunstenaars. Als je mij vraagt hoeveel musea ik in mijn leven bezocht heb, dan kan ik die op twee handen tellen. Met dan o.a. bekende musea zoals het Metropolitan en het Louvre. Nederlandse musea, met uitzondering van het Rotterdamse Boijmans en de Kunsthal zijn mij eigenlijk onbekend. Een bezoek aan het Rijksmuseum staat nog hoog op de lijst; want daar ‘moet’ je toch een keer geweest zijn als Nederlander. Maar mijn interesse voor Museum Voorlinden nam net iets sneller toe, dankzij de vele prachtige foto’s die van het museum te vinden zijn op social media. Hoog tijd dus om een bezoek te brengen aan het museum, gelegen in Wassenaar.

  Lees meer

  De drie leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel

  Het wil niet echt met de zomer dit jaar he..? Ondanks dat het deze zomer vooral erg grijs is en we keer op keer verrast worden met regen, hebben we toch ook wel een aantal mooie zomerse dagen gehad. Je kan ze waarschijnlijk op één, of heel misschien twee handen tellen; maar daar houdt het dan ook wel mee op. Misschien komt het nog, wie weet! Op de dagen dat de zon wél scheen hebben we daar goed gebruik van gemaakt! We zijn op zoek gegaan naar de leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel, onze nieuwe (voor mij oude) woonplaats!

  Lees meer

  Ontdek Luxemburg in 48 uur tijdens een weekendje weg

  Mag ik weer terug? Afgelopen weekend zijn mijn vriend en ik een weekendje naar het mooie Luxemburg geweest! Hoewel we er maar 2 à 3 dagen waren, voelde het als een week. Kijk, dat zijn de betere weekendjes weg! 😉 Ideaal om even het gevoel van vakantie te ervaren. Om weer uitgerust aan het werk te kunnen gaan hadden we nog een extra dagje vrij genomen, voor de boodschappen, wasjes etc. Je kent het wel. Gisteren zijn we weer aan het werk gegaan en kunnen we terugblikken op ons weekendje in Luxemburg!

  Lees meer

  Een dagje naar de molens van Kinderdijk

  Kinderdijk. Dat is die plek met al die molens ergens in de buurt van Amsterdam toch? Mooi niet dus! Dat is de Zaanse Schans. Kinderdijk is de plek met molens, gelegen in onze mooie Rotterdamse achtertuin. Op slechts een halfuurtje rijden. Mijn vriend en ik wilden weer eens een dagje de toerist in eigen land uithangen. Toen we erachter kwamen dat de molens van Kinderdijk zo dichtbij waren, zaten we bij wijze van spreken al in de auto. Tijd voor een dagje weg naar de molens van Kinderdijk!

  Lees meer

  Een dagje naar de botanische tuinen van Rotterdam

  Rotterdam heeft prachtige natuur, hoewel je dat misschien niet zou verwachten is het toch echt zo! Afgelopen zaterdag zijn we een dagje naar de Rotterdamse botanische tuinen geweest. We waren er twee jaar geleden ook al eens geweest, maar we besloten om nog eens te gaan om gezellig te vieren dat mijn schoonvader met pensioen is gegaan, hoera!

  Lees meer

  Een tour door Rotterdam met een Segway

  Twee jaar geleden toen mijn vriend en ik op zomervakantie waren in Rome, maakte we onze eerste Segway tour! We waren altijd al benieuwd hoe dat zou zijn en toen we een foldertje zagen met Segway tours besloten we om een Segway tour by night te doen, door het prachtige Rome! Nu is Rome sowieso al een prachtige stad, maar door de stad te ontdekken op een Segway zie je hele andere stukjes waardoor de stad op een hele andere manier beleefd. We waren zo enthousiast dat we het graag nog eens wilde doen! Toen we zagen dat er ook Segway tours werden aangeboden in Rotterdam waren we gelijk om, dat willen we doen! Mijn vader was door onze verhalen over Rome ook nieuwsgierig geworden, dus besloten we om met zijn drieën de Segway Rotterdam tour te gaan doen!

  Lees meer