Rotterdam

9 artikelen

  Ontbijten in Rotterdam; mijn drie favoriete adresjes!

  Dat er ‘vroeger’ een periode is geweest waarin ik mijn dag begon zonder een goed ontbijt (want: puber, alles is stom, ontbijt ook), kan ik mij bijna niet meer voorstellen. Het is nu misschien wel mijn favoriete ‘maaltijd’ van de dag. De dag begint voor mij als ik beneden het pruttelende geluid van het koffiezetapparaat hoor, terwijl ik nog eventjes in bed lig te soezen. Ik heb het altijd lastig gevonden om uit bed te komen in de ochtend, maar na veel verschillende dingen geprobeerd te hebben, bleek een goede kop cappuccino dé manier. Blijkbaar kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om een kopje koffie koud te laten worden én heb ik het geluk het liefste vriendje van de wereld te hebben!

  Lees meer

  De drie leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel

  Het wil niet echt met de zomer dit jaar he..? Ondanks dat het deze zomer vooral erg grijs is en we keer op keer verrast worden met regen, hebben we toch ook wel een aantal mooie zomerse dagen gehad. Je kan ze waarschijnlijk op één, of heel misschien twee handen tellen; maar daar houdt het dan ook wel mee op. Misschien komt het nog, wie weet! Op de dagen dat de zon wél scheen hebben we daar goed gebruik van gemaakt! We zijn op zoek gegaan naar de leukste terrasjes in Capelle aan den IJssel, onze nieuwe (voor mij oude) woonplaats!

  Lees meer

  Een dagje naar de molens van Kinderdijk

  Kinderdijk. Dat is die plek met al die molens ergens in de buurt van Amsterdam toch? Mooi niet dus! Dat is de Zaanse Schans. Kinderdijk is de plek met molens, gelegen in onze mooie Rotterdamse achtertuin. Op slechts een halfuurtje rijden. Mijn vriend en ik wilden weer eens een dagje de toerist in eigen land uithangen. Toen we erachter kwamen dat de molens van Kinderdijk zo dichtbij waren, zaten we bij wijze van spreken al in de auto. Tijd voor een dagje weg naar de molens van Kinderdijk!

  Lees meer

  Een dagje naar de botanische tuinen van Rotterdam

  Rotterdam heeft prachtige natuur, hoewel je dat misschien niet zou verwachten is het toch echt zo! Afgelopen zaterdag zijn we een dagje naar de Rotterdamse botanische tuinen geweest. We waren er twee jaar geleden ook al eens geweest, maar we besloten om nog eens te gaan om gezellig te vieren dat mijn schoonvader met pensioen is gegaan, hoera!

  Lees meer

  Een tour door Rotterdam met een Segway

  Twee jaar geleden toen mijn vriend en ik op zomervakantie waren in Rome, maakte we onze eerste Segway tour! We waren altijd al benieuwd hoe dat zou zijn en toen we een foldertje zagen met Segway tours besloten we om een Segway tour by night te doen, door het prachtige Rome! Nu is Rome sowieso al een prachtige stad, maar door de stad te ontdekken op een Segway zie je hele andere stukjes waardoor de stad op een hele andere manier beleefd. We waren zo enthousiast dat we het graag nog eens wilde doen! Toen we zagen dat er ook Segway tours werden aangeboden in Rotterdam waren we gelijk om, dat willen we doen! Mijn vader was door onze verhalen over Rome ook nieuwsgierig geworden, dus besloten we om met zijn drieën de Segway Rotterdam tour te gaan doen!

  Lees meer

  Hardlooproute rond de Kralingse Plas

  Afgelopen week vertelde ik jullie dat ik ben begonnen met hardlopen, ik vind het zo leuk! Normaal gesproken ren ik de deur uit en zie ik wel waar ik uit kom, zo ontdek ik elke keer weer nieuwe plekjes in Rotterdam. Maar aangezien ik in het centrum van Rotterdam woon is het toch best een opgave om rekening te houden met alle fietsers, auto’s en grote hoeveelheid stoplichten. Daarom besloot ik om eens te gaan hardlopen bij de Kralingse Plas!

  Lees meer

  Een dagje naar de Tweede Maasvlakte: het strand van Rotterdam

  Afgelopen zaterdag ben ik naar de prachtige Tweede Maasvlakte geweest! Officieel heet het eigenlijk Maasvlakte 2. In 2008 zijn ze begonnen met de aanleg en vier jaar later hebben ze de eerste fase afgerond. Het is een enorm groot gebied geworden waardoor de Rotterdamse haven weer een stukje groter is geworden. Maar ook hebben we er nu een mooi stuk onontdekt strand bij. Dit weekend wilden we een dagje weg en mijn moeder kwam met het idee om een bezoek te brengen aan de Tweede Maasvlakte. En dat was een geweldig idee!

  Lees meer

  Bazar: het kleurrijkste restaurant van Rotterdam

  Hoewel ik er niet super vaak kom, is Bazar Rotterdam één van mijn favoriete hotspots in Rotterdam. Naast een restaurant is het ook nog eens een hotel, dus mocht je ooit eens een weekendje op bezoek zijn in Rotterdam kan je er nog blijven slapen ook! Bazar Rotterdam zit sinds december 1997 in de Witte de Withstraat, een populaire straat in Rotterdam met gezellige restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Aan de buitenkant is al te zien dat het een sfeervol en kleurrijk restaurant is! In de zomer hebben ze ook een terras en kan je buiten lekker van je maaltijd genieten in de zon.

  Lees meer