Rijkgevulde pastasalade voor een warme zomerdag

Rijkgevulde pastasalade voor een warme zomerdag

Bijna elke week staat het op ons weekmenu; Pastasalade. Hoewel het al lang geleden is dat mijn vriend ‘zijn pastasalade’ voor het eerst voor mij wilde maken, kan ik mijn eerste reactie nog goed herinneren. Selleriesalade, mais en pasta? Nee dankjewel, ik sla even over… Totdat er opeens een grote schaal pastasalade voor mijn neus stond. Ik besloot het een kans te geven en voordat ik het wist was na drie keer opscheppen de schaal leeg! Sinds dat moment is het echt een gerecht waar ik de hele week naar uit kan kijken.

De ingrediënten voor een zomerse salade

Ingrediënten voor de pastasalade (2 personen)

Voedingswaarden per persoon: 838 kcal en 88 koolhydraten
Bereidingstijd: 15 minuten

  • 180 gram pasta
  • 150 gram ontbijtspek
  • 200 gram selleriesalade
  • 150 gram mais
  • 250 gram cherry tomaten

Naast dat de pastasalade goed smaakt heeft dit gerecht als bijkomend voordeel dat het goedkoop is en ook nog eens eenvoudig is om te maken. In ongeveer vijftien minuutjes heb je een goedgevulde pastasalade op tafel staan! Als je kiest voor een goede pasta en een flinke hoeveelheid ontbijtspek zit je voor het hele gerecht op slechts vijf euro!

Bereidingswijze van de pastasalade

Om te beginnen breng je een pan met water aan de kook. Als het water kookt doe je hier 180 gram stevige kwaliteitspasta in. Terwijl de pasta kookt snijd je de ontbijtspek in kleine stukjes. Je hoeft het niet per plakje te doen, dat bakt zichzelf in de pan wel los. Voorheen deden we ook wel eens spekreepjes in de pastasalade, maar doordat alle ingrediënten van deze pastasalade redelijk zacht zijn was de ontbijtspek iets te overheersend. Door plakjes ontbijtspek op te bakken wordt de ontbijtspek niet zo hard en zit er ook meer smaak aan. Terwijl je de ontbijtspek bakt is belangrijk dat je goed met de spatel blijft bewegen zodat het geen grote bonken spek worden.

Nadat je de ontbijtspek gebakken hebt spoel je de cherry tomaatjes goed schoon onder de kraan en snijd je ze, afhankelijk van het formaat, door de helft of in vieren. Als de pasta lang genoeg heeft gekookt giet je deze af in het vergiet en laat je de pasta schrikken met koud water. Laat de pasta goed uitlekken zodat de salade geen waterige bende wordt.


Pak een grote schaal en doe daar de pasta in. Voeg 200 gram selleriesalade toe en roer het geheel goed door. Doe het ontbijtspek samen met het vet in de schaal. Om de pastasalade iets meer bite te geven kan je peper toevoegen. Zout hoeft niet, dat zit al genoeg in het ontbijtspek. Voeg de mais toe en roer alles goed door elkaar heen. Tot slot voeg je de tomaatjes toe, zodat deze niet helemaal stuk gaan. Roer deze zachtjes door de pastasalade heen. Et voila, pastasalade à la mijn liefste vriendje. Eet smakelijk!

Rijkgevulde pastasalade voor een warme zomerdag

Maak jij ook wel eens pastasalade?