Roaccutane behandeling; resultaat na zes maanden

Het is zover! Ik kan eindelijk zeggen dat ik over de helft ben van mijn roaccutane behandeling. Finally! We zijn er dan nog niet, maar het einde komt wel in zicht. En dat mag ook wel weer eens hoor. Na zes maanden kan ik toch wel zeggen dat ik er op sommige momenten hartstikke klaar mee ben. Dat eeuwige gesmeer met die gezichtscrème en lippenbalsem; om gek van te worden. Maar, daar krijg je dan wel een mooi huidje voor terug. Zo glad dat het soms een beetje griezelig is, en zo zacht als babybilletjes. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

De afgelopen paar maanden

Tijdens mijn laatste inhoudelijke update was het nog hoogzomer. Het is maar goed dat ik toen nog niet wist hoe hels een roaccutane behandeling zou zijn in de winter. Winter staat gelijk aan kou en kou staat gelijk aan een droge lucht. Niet heel ideaal als je een uitgedroogde huid hebt. Toen ik op drie à vier maanden zat was ik er goed klaar mee. In combinatie met een griepje merkte ik dat mijn lichaam moeite had met genezen en ik daarom bloedneus na bloedneus had. Mijn mondhoeken waren kapot en als die eenmaal kapot zijn is het lastig om dat weer te laten genezen. Je hoeft maar één keer zonder na te denken te geeuwen en dan ben je weer terug bij af. Omdat het eigenlijk alleen maar erger werd ben ik op aanraden van de dermatoloog betadine gaan gebruiken. Voor het slapengaan bracht ik een klein beetje van dat spul aan in mijn mondhoekjes. Het zag er niet uit, maar het hielp wel!

Koude winterdagen

Toen het kouder begon te worden kreeg ik last van eczeem op mijn handen. Zeker toen ik met mijn werk een weekendje op skivakantie naar Val Thorens ging was het een kansloos verhaal. Mijn handen waren zo ontzettend droog; daar kon een tube koelzalf echt niet tegenop. Tegen de tijd dat het weer hersteld was, waren we twee weken verder. Om het voor mijn huid iets aangenamer te maken hebben we de luchtbevochtiger in de slaapkamer gezet. Deze staat nu elke nacht aan en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid naar 70 procent gebracht wordt. Dat is aan de hoge kant, maar voor mijn huid is dat nu juist wel fijn.

Bij sommige oude vrouwtjes lijkt het alsof de huid slechts een klein laagje folie is. Nou, zo is het nu bij mij; minus de rimpels, dat dan weer wel. Zeker aan de binnenkant van mijn handen is mijn huid echt angstaanjagend dun. Ontstekingen en verstoppingen heb ik eigenlijk niet meer, waardoor ik de bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste heb kunnen verminderen. Daar ben ik heel erg blij mee, die marteluurtjes waren geen pretje. Kort samengevat komt het erop neer dat het qua resultaat super gaat en qua bijwerkingen redelijk; zolang ik maar blijf smeren. Als ik bijvoorbeeld mijn lippenbalsem vergeet ga ik écht terug om deze op te halen. Zonder lippenbalsem is het echt niet te doen. Gelukkig ben ik inmiddels over de helft!

Roaccutane; het resultaat na zes maanden

Hoelang duurt een roaccutane behandeling?

Als je start met een roaccutane behandeling weet je van tevoren niet precies hoelang deze zal duren. Het hangt er helemaal vanaf hoe je op de roaccutane behandeling reageert en in hoeverre je last hebt van de bijwerkingen. Wel kun je een schatting maken van de behandelingsduur op basis van je lichaamsgewicht. Volgens het officiële rekensommetje moet je 120 mg roaccutane per kilo lichaamsgewicht slikken, wil de behandeling effectief zijn.

Het rekensommetje

120 mg roaccutane * (lichaamsgewicht in kilo’s) = x mg
x mg / (dagelijkse dosering in mg) = aantal dagen van je roaccutane behandeling

In mijn geval kom je daarmee uit op het volgende rekensommetje:
120 mg roaccutane * 55 = 6.600 mg
6.600 mg / 20 mg = 330 dagen

Dagelijkse verzorging

Voor de verzorging van mijn huid gebruik ik inmiddels een groot aantal producten. Zo gebruik ik nog steeds dagelijks de producten van La Roche-Posay waar ik eerder over vertelde. Door de combinatie van de reinigingscrème en gezichtscrème is mijn gezichtshuid goed gehydrateerd en heb ik geen droge plekjes meer zoals ik deze in het begin wel had. Deze combinatie gebruik ik elke ochtend en avond. Voor mijn uitgedroogde lippen gebruik ik ook nog steeds de lippenbalsem van La Roche-Posay, soms gecombineerd met een klein beetje Betadine voor het slapen gaan. Omdat mijn handen door het koudere weer ook een stuk droger zijn, gebruik ik daar nu ’s avonds Eucerin crème voor. De koelzalf die ik voorheen gebruikte heb ik nooit prettig gevonden omdat deze heel erg vettig was en niet introk; in tegenstelling tot Eucerin crème! Deze trekt binnen no-time in en hydrateert juist hartstikke goed!

We zijn er bijna, nog een paar maandjes!