Grill/Tosti ijzer; Russell Hobbs Colours Grill

Een tosti ijzer of een grill kan eigenlijk niet ontbreken in een huishouden. Voorheen hadden we steeds een goedkoop tosti ijzer, maar deze ging kapot. Tijdens onze zoektocht naar een nieuw tosti ijzer besloten we dat we liever een multifunctionele grill wilden. Dan kan je niet alleen tosti’s maken maar ook hamburgers en ander lekkers! Wat betreft keuken apparatuur ben ik groot fan van Russell Hobbs omdat de producten altijd zo mooi zijn! Toen ik zag dat ze een rode grill hadden was ik snel verkocht, must have!

Russell Hobbs Colours Grill

De Russell Hobbs Colours Grill is een multifunctionele grill waar je vlees, vis, groenten, tosti’s en panini’s mee kan bereiden. Typerend voor deze grill is dat hij groeven heeft waardoor het overtollig vet afgevoerd wordt in het bijgeleverde opvangreservoir. Op deze manier wordt het vetgehalte met 42% verminderd! Naast het prachtige design van de grill werkt hij ook nog eens heel fijn en snel.

Russel Hobbs Colours GrillRussel Hobbs Colours GrillVoor de eerste test run besloten we om hamburgers te grillen! Normaal gesproken duurt het vrij lang voordat een tosti apparaat is opgewarmd en je aan de slag kan. Met die gedachte had ik de grill aangezet zodat ik 10-15 minuten later de hamburgers er op kon leggen, maar de grill was na enkele minuten al opgewarmd, super snel! Zie trouwens hoe mooi de grill past bij onze waterkoker!

Russel Hobbs Colours GrillRussel Hobbs Colours GrillRussel Hobbs Colours GrillIn het bijgeleverde boekje zijn alle kooktijden te vinden. Een aantal voorbeelden van etenswaren voor op de grill: zalmfilet, garnalen, ossenhaas, kipfilet, varkenshaas, dubbelgevouwen pizza (ja echt!), ananas, ui, paprika, aardappel en nog veel meer! Voor de hamburgers was de ingeschatte tijd 7 a 8 minuten. En inderdaad! Na ongeveer 7 minuten begonnen ze een mooi kleurtje te krijgen en waren ze goed doorbakken. Ze waren heerlijk! Normaal gesproken heb je bij hamburgers nog wel eens dat het vet er van af druipt maar dat was in dit geval helemaal niet zo. We hadden de hamburgers gecombineerd met doperwtjes en zoete patatjes volgens het recept van Iris.

Russel Hobbs Colours GrillVoor de tweede test run besloten we tosti’s te maken, dat was in eerste instantie namelijk de reden dat we op zoek waren naar een nieuw tosti apparaat en grill! De meeste mensen maken tosti’s met ham en kaas, wij met salami en kaas, net een iets sterkere smaak. De grill was weer binnen no time opgewarmd en na zo’n 7 a 8 minuten was de tosti klaar en was de kaas goed gesmolten.

Russel Hobbs Colours GrillRussel Hobbs Colours GrillDe grill is overigens ook super eenvoudig te reinigen! Bij ons oude tosti apparaat kon je de platen uit het apparaat halen en deze los reinigen, maar uiteindelijk was ook juist dat mechanisme hetgeen wat kapot ging. Toen ik zag dat deze grill uit één stuk bestond was ik in het begin even bang dat het schoonmaken erg moeilijk zou gaan, maar niets is minder waar. Door de antiaanbaklaag zijn de platen eenvoudig te reinigen met een doekje, niks geen gedoe. Daarnaast heeft het ook zijn voordelen dat de grill uit één stuk bestaat, kan er ook niks aan kapot gaan. Mocht je op zoek zijn naar een nieuw tosti apparaat of een grill, dan is dit een echte aanrader!

Hebben jullie ook een grill in huis?
Disclaimer