Voorraadbussen van Brabantia

Wat betreft organisatie van etenswaren kan ik een echte perfectionist zijn. Als ik bijvoorbeeld de la met kruidenpotjes open doe en ik allemaal variaties zie van potjes (zoals bijvoorbeeld Albert Heijn, Verstegen en Conimex) krijg ik gelijk de behoefte om 20 dezelfde kruidenpotjes te kopen en deze zelf te labelen om het wat overzichtelijker en minder rommelig te maken. Hetzelfde geldt voor andere etenswaren zoals pasta, rijst en superfoods. Voorheen zat dit allemaal in simpele plastic voorraadbussen maar toen ik de voorraadbussen van Brabantia zag was ik gelijk verkocht. Niet zo vreemd, want de voorraadbussen zijn prachtig en stralen overzicht, eenvoud en luxe uit.

Stapelbare voorraadbussen van BrabantiaDe stapelbare voorraadbussen van Brabantia zijn er in vier verschillende groottes, namelijk 0.3, 0.6, 1.1 en 1.9 Liter. Om gelijk maar even te beginnen met het meest praktische aspect van de voorraadbussen, ze zijn stapelbaar! De bussen hebben allemaal dezelfde diameter en deksel, waardoor ze eenvoudig op elkaar te stapelen zijn. Zo hebben de 0.3 en 0.6 liter variant samen dezelfde hoogte als de 1.1 liter voorraadbus en de 0.6 en 1.1 liter samen de hoogte van de 1.9 liter voorraadbus. Omdat ik zelf vooral veel grote voorraden heb, heb ik gekozen voor de 1.1 en 1.9 liter voorraadbussen. Mocht ik dan ooit nog eens besluiten om nog een aantal 0.6 liter varianten te bestellen, is dat qua ruimte gelijk mooi opgelost.

Stapelbare voorraadbussen van BrabantiaStapelbare voorraadbussen van BrabantiaStapelbare voorraadbussen van BrabantiaBelangrijk voor het bewaren van etenswaren is natuurlijk dat het vers blijft. Aangezien de voorraadbussen luchtdicht zijn door de kunststof deksel met siliconen ring blijft de inhoud lekker lang vers! Wat je veel ziet bij mooie design producten is dat deze vaak niet in de vaatwasmachine kunnen, gelukkig kan dat met deze voorraadbussen wel. Ze zijn eenvoudig te reinigen en zijn vaatwasmachine bestendig!

Stapelbare voorraadbussen van BrabantiaDe twee grootste voorraadbussen (1.9 liter) worden op dit moment gebruikt voor de spaghetti en ontbijtmix. Aangezien ik zelf een ontbijtmix maak met muesli, havermout, moerbeien, goji bessen, rozijnen etc. is het fijn om dit in grote hoeveelheden te kunnen maken en bewaren. In de drie kleinere voorraadbussen (1.1 liter) bewaar ik goji bessen, risotto en whey isolaat crispy (kleine eitwitbolletjes).

Doordat de voorraadbussen van glas zijn, allemaal dezelfde diameter hebben en minimalistisch zijn qua design, zorgt het voor enorm veel overzicht in de keuken. Alle plastic voorraadbussen gaan nu de deur uit en zullen langzaam vervangen worden door Brabantia voorraadbussen, want alles moet er natuurlijk wel hetzelfde uitzien! 😉

Hoe bewaren en organiseren jullie je etenswaren?Disclaimer