Een sticker op een Freestyle Libre

Diabetes opleuken met stickers voor je meter en sensor!

In de medische wereld van diabetes hulpmiddelen wordt er weinig aandacht besteed aan de uitstraling van producten. Jammer, want als je iets iedere dag moet gebruiken, is het toch leuk als dat er een beetje leuk uitziet. Anderhalf jaar geleden vertelde ik dat ik in mijn zoektocht naar een mooi diabetes tasje terecht kwam op de website van Prikkedief. Daar kocht ik een mooie rode combi clutch en even later ook nog een roze, waardoor ik niet elke dag verschillende saaie tasjes mee hoef te zeulen. Sinds kort is het ook mogelijk om de hulpmiddelen zelf op te leuken, met bijvoorbeeld stickers voor je meter!

Op dit moment gebruik ik twee meters: de Freestyle Libre en de Bayer Contour Next op de momenten dat ik de Freestyle niet vertrouw of de batterij leeg is. De meters zijn praktisch en hebben van zichzelf al een redelijk mooi design. Toch blijven het hulpmiddelen en hebben ze naast dat ze hartstikke praktisch zijn totaal geen uitstraling.

Stickers voor je meter en sensor

Met een sticker kun je je meter opleuken!

De stickers zijn er voor een groot aantal verschillende meters, sensors en pods, waaronder de Bayer Contour Next, Freestyle Libre, Medtronic 640G en Omnipod. Of je nu houdt van glitters, bloemetjes of een mooi patroon, de stickers zijn in verschillende stijlen te koop. Zo is er voor ieder wat wils. De stickers zijn waterbestendig en makkelijk te verwijderen, zonder dat er lijmresten op je meter achter blijven. Het plaatsen van de sticker vond ik een hele uitdaging, maar ik ben nu eenmaal niet zo goed in dit soort precisiewerkjes. Gelukkig bleek mijn vriend er vrij handig in te zijn en heeft hij een handje geholpen! Mooi resultaat toch?!

Voor de Freestyle Libre en Omnipod is het mogelijk om je meter te laten matchen met je sensor of pod! Ik heb nooit een geheim gemaakt van mijn sensor. Diabetes is misschien niet leuk, maar het is niet iets om mij voor te schamen. Op werk krijg ik nog wel eens de vraag wat er op mijn arm zit, maar dan leg ik dat met alle liefde uit. Ik vind het niet meer dan logisch dat deze vraag wordt gesteld. Het ziet er toch een beetje gek uit: zo’n wit rondje op je arm. Dankzij de sticker is de sensor in sommige gevallen zelfs een beetje onderdeel van mijn outfit!

Een Freestyle Libre sensor met een sticker

Zou jij je meter en/of sensor opleuken met een sticker?