Een tour door Rotterdam met een Segway

Een tour door Rotterdam met een Segway

Twee jaar geleden toen mijn vriend en ik op zomervakantie waren in Rome, maakte we onze eerste Segway tour! We waren altijd al benieuwd hoe dat zou zijn en toen we een foldertje zagen met Segway tours besloten we om een Segway tour by night te doen, door het prachtige Rome! Nu is Rome sowieso al een prachtige stad, maar door de stad te ontdekken op een Segway zie je hele andere stukjes waardoor de stad op een hele andere manier beleefd. We waren zo enthousiast dat we het graag nog eens wilde doen! Toen we zagen dat er ook Segway tours werden aangeboden in Rotterdam waren we gelijk om, dat willen we doen! Mijn vader was door onze verhalen over Rome ook nieuwsgierig geworden, dus besloten we om met zijn drieën de Segway Rotterdam tour te gaan doen!

Segway Rotterdam!

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Het was prachtig weer, perfect om Rotterdam te ontdekken met een Segway. We verzamelden rond half 4 bij de Parkhaven, naast de Euromast. In totaal waren we met vijf personen. Wij drie en nog twee vriendelijke jongens. We kregen eerst een korte instructie zodat we gewend raakte aan de Segway. In eerste instantie is het best spannend, aangezien je de Segway bestuurd met je eigen balans, maar dit heb je snel genoeg onder de knie. Na de korte instructie gingen we op pad!

We gingen langs het water richting de Erasmusbrug, vervolgens door naar de Wilhelminakade en via de Witte de Withstraat en Museumpark weer terug naar de Parkhaven. We reden door allemaal schattige straatjes, waardoor je toch weer, ook al woon je in Rotterdam, allemaal nieuwe plekjes ontdekt! Voor ons gevoel was de tour binnen no time voorbij, ook al duurde deze toch echt 75 minuten! Wij hadden onze tour geboekt bij Segway Rotterdam, zover ik weet de enige aanbieder van Segway tours in Rotterdam. De Segway tour is in elk opzicht een aanrader. Sowieso is het super leuk om op een Segway rond te crossen en al helemaal door het prachtige Rotterdam!

Hebben jullie wel eens met een Segway gereden?