Uncategorized

4 artikelen

  Waarom ik nog steeds boos ben over de diagnose van diabetes type 1

  Daar lag ik dan. Vijf dagen lang in een ziekenhuisbed, naast drie gezellige omaatjes. Waar de tijd dankzij de verveling tergend traag leek te gaan, vloog het (extra lange) bezoekuur voorbij. Ondanks dat het al meer dan twee jaar geleden is, komt de woede zo nu en dan toch weer even opborrelen. In de tijd rondom mijn diagnose van diabetes type 1 hebben twee ziekenhuizen, of beter gezegd: twee specialisten van twee ziekenhuizen, laten zien dat ze hun diploma geneeskunde alles behalve waardig zijn. Ze hebben steken laten vallen waardoor ik onnodig laat ben gediagnosticeerd.

  Lees meer

  Rijkgevulde pastasalade voor een warme zomerdag

  Bijna elke week staat het op ons weekmenu; Pastasalade. Hoewel het al lang geleden is dat mijn vriend ‘zijn pastasalade’ voor het eerst voor mij wilde maken, kan ik mijn eerste reactie nog goed herinneren. Selleriesalade, mais en pasta? Nee dankjewel, ik sla even over… Totdat er opeens een grote schaal pastasalade voor mijn neus stond. Ik besloot het een kans te geven en voordat ik het wist was na drie keer opscheppen de schaal leeg! Sinds dat moment is het echt een gerecht waar ik de hele week naar uit kan kijken.

  Lees meer

  Dit of dat? Vijftien vakantie dilemma’s!

  Lijstjes met vakantie dilemma’s, je vindt ze overal! Dit of dat? Het is nu eenmaal niet altijd even makkelijk om een keuze te maken. Omdat ik zelf een groot fan ben van vakanties, maar de laatste tijd iets minder op vakantie ga in verband met andere wensen, leek het me leuk om de vragenlijst met vakantie dilemma’s in te vullen! De vragenlijst met vakantie dilemma’s bestaat uit vijftien vragen en je moet een keuze maken, wat toch iets lastiger was dan ik in eerste instantie dacht.

  Lees meer

  Dit is hoe je zelf saoto soep maakt

  Vorige week vertelde ik jullie dat ik erg enthousiast ben over het boek wat Rens Kroes laatst uitgebracht heeft! Ik kon dan ook niet wachten om aan de slag te gaan met de recepten. Alweer een enorme tijd geleden at ik regelmatig saoto soep, super lekker en heel erg uniek qua smaak! Hoewel ik om me heen regelmatig te horen kreeg dat het vrij ingewikkeld was om te maken en de ingrediëntenlijst‎ inderdaad erg lang was, heb ik toch besloten om het te proberen!

  Lees meer