Van de maan af gezien, zijn wij allen even groot

Soms voel je je heel erg nietig. Alsof je er niet toe doet en het allemaal niks voorstelt. Want wie ben je nu eigenlijk? Slechts één enkel persoon, tussen die zeven miljard anderen. En in ons kleine kikkerlandje? Daar zijn er nog 17 miljoen zoals jij. Het zijn stomme gedachten, waar je eigenlijk niet te lang bij stil moet staan maar de afgelopen twee weken heeft het me enorm bezig gehouden en voelde ik me even niet zo top.

Van de maan af gezien zijn we allen even groot.
– Eduard Douwes Dekker.

Bedankt meneer Eduard, dat had ik even nodig. Waar kan ik retourtje maan bestellen? Een tijdje terug heeft mijn ego een deuk opgelopen. Ik was in een gezelschap waar ik me zo ‘niets’ voelde, dat ik uren later nog steeds verdrietig was. Wie ben ik nou? Tussen al die succesvolle mensen? Wat wil ik eigenlijk? Hoewel het goed is om daar zo nu en dan bij stil te staan, merk ik dat ik er vooral onzeker en gestrest van word.

van de maan af gezien zijn wij allen even grootWaarom blog ik überhaupt? Ben ik interessant? Niet echt toch? Toen ik schreef over mijn quarterlife crisis vond ik dat fijn en werd dat graag gelezen. Maar als zo’n periode voorbij is, dan ga je er automatisch minder over schrijven. Hetzelfde geldt voor het hebben van diabetes. Ik vind het fijn om er over te schrijven, maar wil er niet continu bezig zijn. Verder leid ik een fijn leven, werk ik 32 uur in de week en probeer ik daarnaast zo zen mogelijk te zijn en leuke dingetjes te doen.

Ik ben dus geen grote, succesvolle, ambitieuze full-time blogger die elke maand duizenden euro’s verdient met het doen van leuke dingen en al drie boeken heeft geschreven. Waar ik over blog? Over van alles en nog wat. Ik ben niet geïnteresseerd in één specifiek onderwerp zoals interieur, fashion, beauty en reizen, maar vind het gewoon allemaal een beetje leuk. Maakt mij dat een minder persoon? Mag ik daarom niet trots zijn op mijzelf en mijn blog? Misschien ben ik nog een beetje zoekende, maar volgens mij is het belangrijk dat ik iets doe wat ik leuk vind en daar plezier aan beleef. Ongeacht wat sommige oogrollende ego’s daarvan vinden. Zo. Dat wilde ik even kwijt.

Elke keer dat ik me weer even klein of nietig voel, zal ik denken aan de uitspraak van Eduard. Ik ben niet klein. Van de maan af gezien, zijn wij allen even groot.