Verfrissende mango smoothie boordevol fruit

Verfrissende mango smoothie boordevol fruit

Sinds ik er achter ben dat fruit op de markt een stuk betaalbaarder is dan in de supermarkt, maak ik nu vaker sapjes met iets meer exotische ingrediënten. Laatst had ik van alles en nog wat in huis en besloot ik om zomaar eens wat bij elkaar te doen! Het sapje was boven verwachting lekker! Heerlijk zoet, fris en een klein beetje zuur, maar niet overheersend.

Verlangen naar de zomer en exotische vruchten

Het is helaas nog niet zover, maar als ik denk aan de aankomende zomer denk ik gelijk aan verfrissende smoothies met exotische vruchten, zoals de mango! Maar een smoothie met enkel en alleen mango is natuurlijk een beetje saai en daarom heb ik een aantal andere fruitsoorten toegevoegd om zo een smoothie met mango te maken boordevol vitaminen!

Ingrediënten voor de mango smoothie

Met onderstaande ingrediënten maak je ongeveer 1500 ml aan smoothie

  • 1 galia meloen
  • 1 mango
  • 1 banaan
  • 1 avocado
  • 4 sinaasappels

Snij de sinaasappels in stukjes en verwijder de schil. Snij de banaan, avocado en meloen ook in stukken. Snij de mango ook in stukjes, dit is een vervelend werkje dat je op veel verschillende manier kan doen. Gelukkig zijn er genoeg video’s online met instructies voor hoe je een mango moet snijden! Tijdens het maken van deze mango smoothie heb ik zonder na te denken de mango per ongeluk ook in de slowjuicer gedaan, uiteindelijk ging het allemaal goed, maar bij nader inzien kan je de mango beter in de blender doen! De mango is namelijk zo zacht, dat een slowjuicer het daardoor iets lastiger vindt.

Doe de sinaasappels en de meloen in de slowjuicer en doe het sap vervolgens in een blender. Voeg daarna de mango, de banaan en de avocado toe aan de blender en blend dit vervolgens 20 seconden op de hoogste stand of de speciale smoothie stand. Als de smoothie daarna nog iets te dik is, dan zijn er verschillende manieren om de smoothie iets dunner te maken. Zo kun je water toevoegen, maar je je kunt het sap ook zeven of nog eens in de slowjuicer doen met een fijnere zeef.

Geniet van de verfrissende smoothie!