Verse groentesap met wortel en komkommer

Verse groentesap met wortel en komkommer

Als je geen groenteliefhebber bent, kan het helpen om op subtiele wijze wat groenten in je dieet op te nemen door het bijvoorbeeld als sap te drinken. Zo krijg je toch de vitamines en mineralen binnen die je nodig hebt zonder al te veel moeite. Nu zijn er heel veel groentesmoothies en -sappen te bedenken, maar je kunt het ook simpel houden, met slechts twee ingrediënten.

De laatste tijd maak ik regelmatig een groentesap met wortel en komkommer. Het is snel te maken en ook goedkoop. Als ik bij de supermarkt ben, dan koop ik daar twee zakjes met wortels en twee komkommers. Echter ga ik de laatste tijd ook wat vaker naar de markt omdat ik erachter ben gekomen dat het groente en fruit daar een stuk voordeliger is. Het fijne aan dit groentesapje is dat het weinig tijd kost en het niet duur is.

Dit is hoe je de groentesap maakt

De worteltjes zijn gewoon worteltjes, daar hoef je niks aan te doen, en de komkommer hoef je alleen maar even in kwarten te snijden. Hop in de slowjuicer en klaar! Met een blender is het mogelijk wat lastiger om dit groentesapje te maken. Worteltjes zijn namelijk vrij stevig en niet alle blenders zijn sterk genoeg om de wortels fijn te malen. Smaakt het sapje toch iets teveel naar groente? Dan kan je er eventueel nog een stuk fruit bij doen om het iets zoeter te maken zoals een ananas, appel of mango.

Verse groentesap met wortel en komkommer
Komkommer voor in de verse groentesap
Verse groentesap met wortel en komkommer

Heb jij wel eens een wortel komkommer groentesapje geprobeerd?