Vijf series zoals Sex and the City

Toen ik twee jaar geleden voor het eerst alle afleveringen van Sex and the City keek, stond de serie al vrij snel bovenaan mijn lijstje van favoriete series. Wel het lijstje van vrouwenseries overigens, want in het algemene lijstje van favoriete series verdienen series zoals Suits en House of Cards natuurlijk ook een plaatsje aan de top. Overigens heb ik het over ‘vrouwenseries’ tussen haakjes, aangezien series zoals Sex and the City natuurlijk ook hartstikke geschikt zijn voor mannen! 😉

Series zoals Sex and the City

Series waarbij je lekker even je hoofd leeg kan maken en aan niets anders hoeft te denken. Geen ingewikkelde plots, mysteries of moeilijk te volgen verhaallijnen. Gewoon een goed dramaverhaal waarbij je lekker op de bank kan hangen of kan genieten van je avondeten, hoewel dat bij Greys Anatomy niet altijd een goed idee is. In de loop der jaren heb ik erg mijn best gedaan om series zoals Sex and the City te vinden en als resultaat daarvan raad ik onderstaande series stuk voor stuk aan als je op zoek bent naar series die net zo leuk en meeslepend zijn zoals Sex and the City!

Vijf series zoals Sex and the City Gossip Girl

Gossip Girl

2007-2012, 121 afleveringen
De serie Gossip Girl gaat over een aantal studenten in de rijke Upper East Side van New York. Serena van der Woodsen, gespeeld door Blake Lively en Blair Waldorf, gespeeld door Leighton Meester spelen de hoofdrol en maken met hun medestudenten van alles mee. De avonturen, roddels en schandalen worden door Gossip Girl, waarvan de identiteit onbekend is, op de voet gevolgd en op haar website gepubliceerd.

Vijf series zoals Sex and the City 90210

90210

2008-2013, 114 afleveringen
Verplaats Gossip Girl van New York naar Beverly Hills, verlaag de leeftijd een klein beetje en je hebt 90210! De serie gaat over Annie en haar geadopteerde broertje Dixon die vanuit Kansas verhuizen naar Beverly Hills. Niet geheel onlogisch krijgen ze daar te maken met een enorme cultuurshock en duurt het eventjes voordat ze gewend zijn aan hun nieuwe leefomgeving. Gelukkig weten ze zich te mengen in een leuke vriendengroep en maken ze al snel van alles mee.

Vijf series zoals Sex and the City Lipstick Jungle

Lipstick Jungle

2008-2009, 20 afleveringen
Als je de Nederlandse serie “Meiden van de Herengracht” kent, dan heb je eigenlijk naar de Nederlandse remake van Lipstick Jungle gekeken. Het Amerikaanse origineel is natuurlijk stukken beter en komt erg in de buurt van Sex and the City! Het is dat ik Lipstick Jungle al had gezien voordat ik Sex and the City had gekeken, anders had ik het een beetje té gevonden. Ook deze serie speelt zich weer af in New York, waarin het leven van drie hele verschillende maar succesvolle vrouwen gevolgd wordt. Hoewel er maar twintig afleveringen zijn, is het een hele leuke serie om gezien te hebben!

Vijf series zoals Sex and the City Greys Anatomy

Greys Anatomy

2005-Heden, 259 afleveringen
Ik durf het eindelijk niet te zeggen, maar misschien dat Greys Anatomy op mijn lijstje van favoriete series boven Sex and the City staat. Eind 2015 ben ik begonnen aan de serie en sinds dat moment heb ik geen andere series meer gekeken. Inmiddels zijn we voorbij de tweehonderdste aflevering (erg bizar als je het zo zegt) en zijn we bijna up to date! Greys Anatomy vertelt het verhaal van de chirurgische afdeling van Seattle Grace Hospital met Meredith Grey in de hoofdrol. Samen met vier andere chirurgische stagiaires doorlopen ze hun eerste stagejaar en seizoen na seizoen maken ze zo’n beetje alles mee wat een mens mee kan maken in zijn of haar leven.

Vijf series zoals Sex and the City Mistresses

Mistresses

2013-Heden, 39 afleveringen
Tot slot nog een serie die ook erg in de buurt komt van Sex and the City, Mistresses! Over deze serie heb ik eerder al eens verteld en ik ben nog steeds erg enthousiast! Dit is naast Greys Anatomy eigenlijk de enige serie die nog loopt. Mistresses gaat over vier erg verschillende vrouwen uit Los Angeles. Hoewel de personages op het eerste oog veel weg hebben van de Sex and the City personages valt dat in de serie heel erg mee. Ze hebben de serie als inspiratie gebruikt, maar het niet klakkeloos gekopieerd. Nog eventjes wachten op juni en dan begint het vierde seizoen, zin in!

Wat is jouw favoriete ‘vrouwenserie’?