Vijf leuke zwangerschapsverlof cadeautjes

Als een collega met zwangerschapsverlof gaat is het leuk om diegene in de weken voorafgaand aan de bevalling nog even in de watten te leggen. Even tijd voor haarzelf, lekker in bad, theetjes drinken, een boekje lezen; nog even tot rust te komen voordat die kleine er is. Maar het vinden van een geschikt zwangerschapsverlof cadeau of kraamcadeau kan nog best lastig zijn.

Met zwangerschapsverlof

Eind vorig jaar ging een directe collega, inmiddels bevallen van een prachtig meisje, met zwangerschapsverlof. Maar wat koop je voor iemand die met zwangerschapsverlof gaat? Zeker als je zelf nog geen zwangerschap meegemaakt hebt, is het lastig om te bedenken waar op zo’n moment behoefte aan is. Wat zal ze leuk vinden? We besloten met een aantal collega’s geld in te leggen en dit te gebruiken voor een verzameling van kleine cadeautjes. Om er een leuk geheel van te maken kochten we eerst een mooie metalen mand, waar we de cadeautjes in konden doen. Maar dan zit je nog steeds met de vraag: welke cadeautjes doe je in die mand?

Een mand met zwangerschapsverlof cadeautjes

De laatste paar weken voorafgaand aan de bevalling zijn het zwaarst; om die reden hebben we zoveel mogelijk me-time spulletjes gekocht, maar hebben we ook nog wat kleinigheidjes voor de baby gekocht. Het is allemaal zo klein en snoezig, dat kun je niet laten liggen!

Spulletjes voor de babykamer

Een klein nachtlampje maakt een babykamer écht af. Bij de nachtlampjes van A Little Lovely Company maakte mijn hart een klein sprongetje; zo schattig! De nachtlampjes in pastelkleuren zijn onder andere te krijgen in de vorm van een ster en wolkje. Ook een knuffeltje kan natuurlijk niet ontbreken. Aan knuffeltjes in een babykamer nooit genoeg.

Kleding voor de baby

Als je op zoek gaat naar babykleding kom je in een andere dimensie terecht waar je alles, maar dan ook echt alles, schattig vindt. Het liefst koop ik dan de hele winkel leeg, maar dat kun je beter bewaren tot na de bevalling. Als zwangerschapsverlof cadeautje is het leuk om wel iets van kleding te geven, zoals een klein rompertje; maar nog geen hele garderobe.

Thee en chocolade

Als als je weet dat je collega graag thee drinkt, is het leuk om een pakketje losse thee te geven. Om het compleet te maken, zou je er ook nog een leuk zeefje en/of schoteltje bij kunnen geven. Omdat iets lekkers bij de thee vanzelfsprekend ook niet mag ontbreken kochten we twee repen Tony’s Chocolonely, dat doet het altijd goed!

Leesvoer

Tijdschriften over moeder worden zijn er genoeg! Denk aan tijdschriften zoals Ouders van nu en Kek Mama. Voor de afwisseling zijn tijdschriften zoals Flow Magazine, VIVA en Flair ook leuk om te geven. Als je collega het leuk vindt om puzzels op te lossen, komt een Sudoku puzzelboekje waarschijnlijk ook wel van pas.

Spulletjes voor in bad/onder de douche

Last but not least voor de ultieme ontspanning: badschuim en/of douchegel als er geen bad is. Bij Rituals kochten we een grote fles badschuim. Ze hebben daar ook mooie cadeaupakketten; toevallig ook voor toekomstige mama’s! Dat moet wel goed komen met de me-time.

Vijf leuke zwangerschapsverlof cadeautjes

Als je ondanks bovenstaande cadeau ideeën nog wat extra hulp kunt gebruiken, kun je proberen om contact op te nemen met de partner en/of vrienden van je collega. Zij kennen haar uiteindelijk het beste en hebben vast ook nog andere goede cadeau ideeën!

Heb jij wel eens zwangerschapsverlof cadeautje gekocht?