Voor en na; Een kijkje in ons nieuwbouwhuis

Hoewel ‘ons nieuwbouwhuis’ een beetje vreemd klinkt, nu dat we uit elkaar zijn, klinkt ‘het nieuwbouwhuis’ nog veel vreemder. Afstandelijk, alsof het niets is. Terwijl we er samen toch iets heel moois van hebben weten te maken. Voordat ik begin aan mijn nieuwe avontuur in mijn eigen nieuwe huisje, wil ik graag laten zien hoe mooi ons huis is geworden, nadat ik maandenlang regelmatig updates deelde over de status van het huis, maar nooit echt het eindresultaat heb kunnen / willen delen.

Helemaal ‘af’ is het nooit geweest, ondanks dat een huis natuurlijk nooit helemaal ‘af’ is. Doordat het in de eerste maanden na de verhuizing vorig jaar al minder ging, hebben we helaas niet de motivatie gevonden om het gezellig te maken. Dat betekent dat er welgeteld vier gaten geboord zijn, voor het bevestigen van een gigantisch grote wandkast in de woonkamer. Verder is alles nog helemaal kaal, zonder lampen aan de plafonds en zonder dingen aan de muur. Minder leuk voor ons, maar wel fijn voor de nieuwe bewoners.

Nadat we vorig jaar in Februari de sleutel kregen, hebben we de zogenaamde ‘afbouw’ van het huis toevertrouwd aan Woninginrichting Aanhuis, bekend van onder andere het televisieprogramma van vtwonen. De wanden zijn afgewerkt met glasvliesbehang en de plafonds hebben we laten stucen, zodat de groeven in de plafonds niet meer zichtbaar zijn. Daarna is alles een aantal keer gesausd waardoor het allemaal heel erg strak is geworden. De vloer hebben we laten afwerken met PVC, met in de woonkamer een visgraatpatroon. A dream coming true! 😉 Dit alles, inclusief het plaatsen van de keuken, is in een krappe maand gerealiseerd, waardoor we eind maart konden verhuizen.

Woonkamer

Mede dankzij een uitbouw van 2.4 meter, die we gelijk tijdens de bouw hebben laten bouwen, hebben we een vrij grote woonkamer gekregen. De hoekbank die we ook al in de twee vorige huizen hadden, kon daardoor mee. Doordat we de woonkamer een beetje van de keuken wilden scheiden, hebben we ervoor gekozen om de wand een kleurtje te geven (groen / grijs) en met een ronde eetkamertafel en wandkast deze scheiding nog duidelijker te maken. Beiden zijn van het designmerk Studio Henk. Je moet qua levertijd geduld hebben en flink sparen, maar dan heb je wel twee prachtige eye catchers in je woonkamer!

Keuken

Van alles in huis is de keuken misschien wel mijn grootste trots. We hebben deze gekocht bij Tulp Keukens: een echt Nederlands bedrijf met een eigen fabriek in Rijssen. Na vele ideeën en schetsen kwamen we uiteindelijk uit op het ideale design, waardoor de keuken die eigenlijk onderdeel is van de woonkamer, toch voelt als een aparte ruimte. Door de combinatie van wit / grijs met de houtlook PVC vloer, oogt het geheel neutraal en fris. Wat betreft het keukenblad wilden we eigenlijk voor een betonnen blad gaan, maar doordat krassen daar nogal snel zichtbaar op zijn, hebben we uiteindelijk de keuze gemaakt voor een keukenblad van composiet, maar dan wel in een betonlook kleur. We hadden het idee om voor de bar twee mooie barkrukken te kopen, maar uiteindelijk is dit er niet van gekomen.

Rommelkamer

Op de eerste verdieping zijn er drie ‘slaapkamers’. Daarvan hebben we allebei een eigen kamer geclaimd voor onze eigen dingetjes en de laatste kamer overgelaten als rommelkamer. Op deze foto ziet de rommelkamer er bijzonder opgeruimd uit, waardoor het resultaat van de afbouw goed te zien is. Maar je hebt geen idee hoeveel rommel er allemaal op de overloop achter de fotografe stond, haha! 😉

Mijn eigen kamertje

Voor mijn eigen kamertje had ik grootste plannen, welke uiteindelijk voor de helft gerealiseerd zijn. Het bureau heb ik aan de bovenkant wit geverfd en zelf in elkaar geknutseld met poten van HAY. Het zithoekje bij het raam is een combinatie van een Ikea kastje en een op maat gemaakt kussen van Nofruit. Het is de kamer waar ik zonder twijfel de meeste tijd in doorgebracht heb.

Badkamer

Na de oplevering was de badkamer eigenlijk al zo goed als klaar. Deze hebben ze namelijk meegenomen in de bouw van het huis. Doordat we ‘mijn kamertje’ iets kleiner hebben gemaakt, werd het mogelijk om een grotere badkamer te hebben met een dubbele wastafel, bad én losse douche. Het enige wat na oplevering nog moest gebeuren was het opmeten en plaatsen van een op maat gemaakte douchewand.

Slaapkamer

Omdat de meningen nogal verdeeld waren, heb ik moeten strijden voor een slaapkamer op zolder. En ondanks dat het een aantal kleine nadelen heeft, ben ik er nog steeds zo blij mee dat ik die strijd niet heb opgegeven. Doordat er een wand staat in de nok van het dak, oogt de slaapkamer heel erg ruimtelijk en groot en bracht het de mogelijkheid om een walk in closet te maken. Als enige uitzondering in huis, ligt er in de slaapkamer vloerbedekking in plaats van PVC, om de kamer iets ‘warmer’ te maken. Net zoals met de keuken, behoort deze kamer ook wel een beetje tot mijn trots! 🙂

Tuin

De tuin hebben we in een later stadium door Kasbergen Hoveniers laten doen, zo rond de zomermaanden: in juni / juli. Op basis van het ontwerp van de hovenier hebben we zelf nog wat extra ideeën toegevoegd aan het ontwerp en hebben we zo een prachtige tuin gekregen, zowel aan de voorzijde als achterzijde. Zeker nu alles weer begint te bloeien en de tuin flink wat regen heeft gezien, is het resultaat precies zoals we het voor ogen hadden. Ziet er allemaal toch iets leuker uit dan zo’n zandbak, toch?

Op naar het volgende huis…

Het is van korte duur geweest. We hadden voor ogen om ruim twintig jaar in dit huis te wonen, maar in werkelijkheid is dat helaas anders. Ondanks dat het met vlagen allemaal super verdrietig en vervelend is, ben ik blij dat we dit hele proces van een nieuwbouwhuis mee hebben kunnen maken en ben ik super trots op wat we ervan hebben weten te maken. Het gaat niet makkelijk zijn om straks de deur achter ons dichttrekken… maar hopelijk gaan de nieuwe bewoners nog veel langer van dit huis genieten! 🙂

Ons nieuwbouwhuis, onze droom, ons paleisje, onze trots…