Wakker worden met de geur van de zee en koffie

Als avondmens heb ik geen al te beste relatie met mijn wekker. In de loop der jaren heb ik mijzelf aangeleerd om mijn wekker in mijn slaap uit te zetten. Best een hele prestatie, toch? Hoe vaak ik ook snooze of hoeveel verschillende wekkers ik ook zet; ik krijg het voor elkaar om gewoon weer in slaap te vallen. Gelukkig heb ik een lieve vriend die dan vanuit de woonkamer nog even fungeert als wekker en roept dat ik er nu écht uit moet komen. Ik heb al vanalles geprobeerd, van een wake up light zodat je op een natuurlijke manier wakker wordt, tot aan het buiten de kamer leggen van mijn telefoon. Maar zelfs met mijn telefoon in de woonkamer krijg ik mijn wekker half slaapwandelend uit. Tijd om weer eens iets nieuws te proberen dus! Als licht, geluid en beweging niet helpt, dan moeten we het maar eens op een andere manier proberen: met geur.

De zoektocht naar een nieuwe wekker

Met mijn telefoon als wekker vond ik het ’s nachts vervelend dat ik niet in één oogopslag de tijd kon zien. Mijn vriend heeft wel een (ietwat antieke) wekker, maar dan moet je jezelf toch even optillen en je ogen goed open doen wil je de tijd kunnen zien; terwijl je eigenlijk gewoon heel erg graag verder wilt slapen. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe wekker. In mijn zoektocht had ik een drietal eisen. De wekker moest:

  • Mooi zijn (héél belangrijk)
  • Een LED display hebben dat permanent aanstaat zonder dat je met je vingers hoeft te knippen, de wekker moet aanraken, of soortgelijke ongein
  • Mij wakker kunnen krijgen

De geurwekker; gewekt worden met een geur

Mijn keuze viel op de Sensorwake geurwekker: een mooie wekker, met een LED display dat altijd zichtbaar is. Tenzij je dat niet fijn vindt, dan kun je het display ook uitzetten en zelf weer activeren door het touch knopje aan te raken. En dan natuurlijk de hoop dat de wekker mij wakker krijgt; niet geheel onbelangrijk. Ietwat sceptisch was ik wel, want wakker worden door middel van een geur die door de kamer verspreid wordt.. Als ik al niet wakker word van een normale wekker, lukt dat dan wel met een geur en mijn niet al te beste reukvermogen? Ik nam de proef op de som!

Wakker worden met de geur van de zee en koffie

De geur van verse toast, koffie of de zee

Met de touch knopjes aan de bovenkant van de wekker stel je eenvoudig de tijd in, evenals de tijd dat je gewekt wilt worden. Als het tijd is om wakker te worden, gaat er een klein ventilatortje aan, waardoor de geur van koffie, toast of de zee verspreid wordt. Ik had verwacht dat de geur erg chemisch zou zijn, maar dat valt reuze mee. De geur komt juist erg overeen met de echte geur zoals je deze gewend bent! Na een minuut wordt er ook een lichtsignaal ingezet. Daar heb je op deze zomerochtenden niet zo gek veel aan, maar in de winter zorgt dat ervoor dat de kamer wordt verlicht, waardoor je wakker wordt. Ben je na drie minuten nog niet wakker geworden door de geur en het lichtsignaal? Dan gaat er als laatste redmiddel ook nog een geluidssignaal af.

Wakker worden met de geur van de zee en koffieWakker worden met de geur van toast, een vers gezet kopje koffie, of de geur van de zee. Het is net alsof je op vakantie bent, of dat het elke ochtend zondag is. Van alleen de geur ben ik niet wakker geworden, maar in combinatie met het lichtsignaal erbij wel. Wat betreft de verschillende geuren gaat mijn voorkeur uit naar de geur van de zee. Koffie en toast ruiken lekker in de ochtend, maar vond ik ondanks de natuurlijke geur vrij zwaar; zeker in vergelijking met de geur van de zee. De levensduur van de geurcapsules is vrij lang, je kunt er dertig keer mee wakker gemaakt worden. Zo kun je elke maand een andere geur proberen.

Wakker worden met de geur van de zee en koffieWakker worden met de geur van de zee en koffieOndanks de geurwekker, kom ik helaas nog steeds lastig mijn bed uit, maar met de geur van de zee in de ochtend het is op deze manier in ieder geval wel prettiger wakker worden! 😉

Wat voor een wekker heb jij?Disclaimer