Warme (kriebelende) kleding voor de winter

Brrrr, als ik aan de winter denk dan duik ik het liefst direct mijn warme bedje in. Ik ben zo’n persoon die het vaker koud heeft dan warm en nu al elke avond met haar badjas op de bank zit, een echte koukleum dus. Tijdens de Glamour Day heb ik online een aantal aankopen gedaan zodat ik deze winter lekker warm doorkom! Ik bestelde onder andere kleding bij twee van mijn favoriete merken, Sissy Boy en Esprit. Natuurlijk bestelde ik stiekem nog veel meer, maar daar heb ik de helft weer van geretourneerd. De kleding die ik heb gehouden voor aankomende winter, deel ik met jullie in dit artikel!

Warme (kriebelende) kleding voor de winterWarme (kriebelende) kleding voor de winter

Roze vest

De vesten van Sissy Boy zijn geweldig. Het eerste vest dat ik bij ze kocht draag ik nog steeds regelmatig terwijl ik het vest al twee a drie jaar heb. Aangezien ik voor aankomende winter nog wel wat nieuwe vesten kon gebruiken dacht ik natuurlijk gelijk aan Sissy Boy! Toen ik dit roze vest zag was ik eerst een beetje sceptisch. Dit soort vesten doen mij altijd een beetje denken aan badjassen en die draag je binnen, niet buiten. Maar toen ik hem aan had vond ik het vest eigenlijk wel leuk! De kleur roze vind ik best wel makkelijk om te combineren en het vest is natuurlijk lekker warm! Enige nadeel: het vest is gemaakt van een kriebelende stof. De binnenkant is gevoerd met een gladde stippenstof (zie allerlaatste foto), maar bij de mouwen is dit niet het geval.

Warme (kriebelende) kleding voor de winterWarme (kriebelende) kleding voor de winter

Grijze teddybeer trui

Bij Esprit bestelde ik een grijze teddybeer trui. Toen ik hem voor het eerst in mijn handen had vond ik hem een beetje vormloos en saai, maar als je de mouwen een beetje opstroopt is het een hele stoere trui die je op een normale spijkerbroek prima kan dragen! Ook deze trui heeft wel een kriebelende stof, daar moet ik nog iets op bedenken. Het is fijn om zo’n basic te hebben die je eigenlijk altijd aankan!

Warme (kriebelende) kleding voor de winterWarme (kriebelende) kleding voor de winter

Marineblauw vest

Marineblauw komt een beetje in de buurt van ‘Maxima blauw’ en is mede daardoor ook één van mijn favoriete kleuren. Maar omdat ik veel zwart draag, vind ik marineblauw wel een lastige kleur om goed mee te combineren. Maxima blauw op zwart vind ik dan nog wel leuk, maar bij marineblauw dat bijna richting zwart gaat, vind ik dat toch wat lastiger. Bij Esprit kocht ik een mooi marineblauw vest. De stof is een stuk dunner dan bijvoorbeeld het roze vest, maar daardoor perfect voor de herfst en de iets minder koude winterdagen. Voor nu heb ik het vest gecombineerd met een streepjesshirt op een donkerblauwe spijkerbroek, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd met wat voor een kleur broek jullie dit zouden combineren! Let me know!

Warme (kriebelende) kleding voor de winter

Kriebelende kleding

Hoewel ik heel erg blij ben met mijn nieuwe en warme aanwinsten zit ik er stiekem wel een beetje mee dat de kleding gemaakt is van kriebelende stofjes. Online heb ik verschillende adviezen opgezocht, waaronder het advies om de kleding in de vriezer te leggen of om de kleding te wassen met conditioner (?!)… Ik vind het best wel eng om nieuwe kleding zomaar in de vriezer te leggen of om met vreemde goedjes te wassen.

Hebben jullie tips om kriebelende kleding minder kriebelend te maken? 😀