Wat ik geleerd heb over verhuizen

Zo, even tussen alle drukte door een teken van leven. Dat verhuizen heb ik even flink onderschat. Dat doen we wel even in een paar dagen dacht ik. Sowieso hebben we alles laten verhuizen , dus wat moet je zelf dan nog doen naast het in- en uitpakken van dozen? Nou, alles van de muren halen, schoonmaken, lampen van het plafond halen en vervolgens in het nieuwe huis precies hetzelfde, maar dan in omgekeerde volgorde, plus gordijnrails ophangen, laten we die vooral niet vergeten. En die dozen? Ja dat waren er ook iets meer dan ik verwacht had.

Inmiddels hebben we zes nachtjes in ons nieuwe huis geslapen en begin ik al aardig gewend te raken. Het is natuurlijk nog niet ‘ons thuis’, maar dat komt wel. Helaas is er iets mis gegaan met onze internetaansluiting waardoor we pas (als alles goed gaat) dit weekend internet hebben. We zijn afgezien van een klein beetje 4G hartstikke offline, maar daardoor zijn we wel continu met het huis bezig geweest. Ieder nadeel heeft zijn voordeel! 😉 Nu we bijna alles op orde hebben en er nog maar negen verhuisdozen uitgepakt hoeven te worden (jay!), was het tijd om alles eens op een rijtje te zetten, want wat heb ik véél geleerd over verhuizen!

Wat ik geleerd heb over verhuizen

Wat ik geleerd heb over verhuizen

  • Het is niet verstandig om een stofzuiger te gebruiken om een lege nieuwbouwwoning te stofzuigen, daar gaan stofzuigers kapot van. Ook zijn stofzakloze stofuigers (zeg dat maar eens tien keer achter elkaar) de meest waardeloze dingen op aarde. Die kan je namelijk niet goed schoonmaken van binnen. Driewerf hoera voor onze nieuwe stofzuiger mét stofzuigerzak.
  • Zorg goed voor je handjes. Knip je nagels voordat je gaat verhuizen. Je breekt gegarandeerd elke dag een nagel en na al dat schoonmaken voelen je handen aan als schuurpapier. Het was even zoeken tussen alle verhuisdozen, maar uiteindelijk heb ik de handcrème weer gevonden.
  • Verhuizen doe je niet in één dag! En ook niet in twee dagen. Mijn photo diary van april zal voornamelijk bestaan uit foto’s van de verhuizing, dan wordt het vanzelf duidelijk dat er echt meer tijd voor nodig is. Belangrijke les, de volgende keer neem ik gewoon een week vrij van werk.
  • Zet duidelijk op de verhuisdozen wat er in zit! Als je drie witte kasten hebt is het niet handig om “spullen uit de witte kast” op de doos te zetten.
  • Verhuizen is niet leuk. Een nieuwe woning en het inrichten ervan is misschien wel leuk, maar verhuizen an sich is vermoeiend en vooral enorm tijdrovend. Lampen hang je niet in een paar minuten op, daar ben je zo een halve dag mee bezig en dat geldt eigenlijk voor alles. De dagen vliegen voorbij!

Over een paar dagen zal het wel weer iets rustiger worden. Qua klussen zijn we zo goed als klaar en als de laatste verhuisdozen uitgepakt zijn en we straks in dit huisje weer gewoon internet hebben kunnen we ons normale leven weer ‘hervatten’. Binnenkort zal ik wat foto’s delen van ons nieuwe stekkie! 🙂

Ben jij wel eens verhuisd?