Wekelijks boodschappen doen op een efficiënte manier

Wekelijks boodschappen doen op een efficiënte manier

Afgelopen zaterdag was ik helemaal in mijn nopjes, want het doen van de wekelijkse boodschappen was nog nooit zo soepel gegaan! Het doen van de boodschappen zelf is niet zo bijzonder, maar de voorbereiding nam voorheen aardig wat tijd in beslag. Terwijl ik onder de douche stond (blijkbaar krijg je dan inderdaad de meest briljante ideeën) bedacht ik me opeens dat ik misschien de lijstjes functie op de website van Albert Heijn kon gebruiken. Niet dat ik de website nu zo graag wil promoten, maar het scheelt echt enorm veel tijd en zorgt voor een snel overzicht.

Eerder vertelde ik jullie al eens dat het dagelijks boodschappen doen een enorme energienemer was voor mij. We besloten om wekelijks boodschappen te doen. Maar je schudt niet, terwijl je in de supermarkt staat, even een boodschappenlijst voor een week uit je mouw, dat heeft voorbereiding nodig. We begonnen een receptenboekje, met gerechten en de benodigde ingrediënten. Uiteindelijk koste dat toch nog aardig wat tijd, aangezien je gerechten moet kiezen, alle lijstjes onder elkaar moet schrijven en dan moet je vervolgens in de supermarkt nog de producten bij elkaar verzamelen en loop je in negen van de tien gevallen steeds heen en weer omdat je toch nog iets bent vergeten.

Recepten op de website van Albert Heijn

Dat is nu verleden tijd! Op de website van Albert Heijn kan je lijstjes maken en deze als favoriet opslaan. Ik heb de benodigdheden van gerechten in het receptenboekje overgenomen en zo per gerecht een lijstje gemaakt. Je kan gelijk je gewenste product toevoegen, zodat je ook precies de hoeveelheid kan kiezen en het merk dat je wilt. Vervolgens maak ik voor de gehele week een planning wat we op welke dag willen eten en dan hoef je alleen nog maar alle kleine lijstjes van gerechten toe te voegen aan de grote boodschappenlijst. Natuurlijk heb je ook nog huishoudelijke dingen nodig zoals vuilniszakken, wasmiddel en dergelijke, daarom heb ik daar ook een lijst voor gemaakt.

Recepten op de website van Albert Heijn

En dan komt het briljante gedeelte! Je kan de boodschappenlijst sorteren op looproute op basis van de winkel waar je naartoe gaat. Zo hoef je maar één keer door de winkel te lopen, zonder dat je steeds naar het begin moet omdat je iets ben vergeten. Veel van de huishoudelijke producten hebben we niet wekelijks nodig, daarom print ik de lijst uit en bekijk ik vervolgens wat we nog in huis hebben en wat niet. Zo voorkom je dat je dubbele dingen koopt, maar ook dat je halverwege de week opeens zonder vuilniszakken zit.

Boodschappen voor een week

Wat een enthousiasme over het doen van wekelijkse boodschappen he? Het scheelt enorm qua rust in mijn hoofd. Ik maak een lijstje, we halen de boodschappen (je hebt wel een sterke man nodig, of een auto) en dan zijn we gewoon klaar voor een week! Ik zou echt nooit meer terug willen naar het dagelijks boodschappen doen.

Doen jullie wekelijkse boodschappen? Hoe maken jullie je boodschappenlijstje?