Wij hebben een huis gekocht!

Zie je die twee blije koppies? Dat zijn mijn vriend en ik. Op de achtergrond zie je een watertje en de bouwplaats waar ze ons huis binnenkort gaan bouwen. ONS HUIS! Afgelopen maandag hebben wij onze handtekening (en zo’n dertig parafen) gezet onder een koopcontract! Over iets meer dan een jaar mogen we het huis dat op dit stukje grond staat ons thuis noemen. Ons plekje! Het is spannend, of anders gezegd: doodeng, maar vooral ook erg leuk!

Niet van de één op de andere dag

Morgen precies een jaar geleden liepen we voor het eerst door Berkel en Rodenrijs, langs de plek waar ze nu druk aan het bouwen zijn. We schreven ons in voor de eerste fase van een prachtig nieuwbouwproject maar werden samen met vele andere geïnteresseerden uitgeloot. We besloten in de tussentijd het appartement van mijn vriend te verkopen, dat sneller verkocht werd dan verwacht. Begin februari werden we ingeloot voor het huurhuisje waar we nu wonen en in april kregen we te horen dat we voor een tweede keer uitgeloot waren. Het zat niet mee… Vol goede moed schreven we ons eind september voor een derde keer in. Je weet wat ze zeggen: driemaal is scheepsrecht! En deze keer bleek dat gelukkig ook zo te zijn! Mijn hart maakte een klein sprongetje van geluk toen ik een e-mail kreeg met ‘Gefeliciteerd!’ als onderwerp. Stuiterend belde ik mijn vriend op. Ein-de-lijk zijn we ingeloot!

Wij hebben een huis gekocht!

Een huis. Ons huis!

Vrij snel daarna raakte ik een klein beetje in de stress. Een huis. Een écht huis. Zo’n groot gebouw met drie verdiepingen. Van ons. Helemaal van ons! Al voordat we officieel getekend hadden raakten we in een stroomversnelling. Van de makelaar naar de financieel adviseur en vervolgens wandel je op de woonboulevard om een keuken uit te zoeken. Hoewel ik het in het begin vooral erg spannend vond, begint dat nu steeds meer naar de achtergrond te gaan. Het wordt met de dag leuker! Nu het koopcontract getekend is zijn we druk bezig met de financiën maar tegelijkertijd ook al met de keuken, badkamer, deuren, verlichting etc. Omdat het een nieuwbouwhuis is moeten sommige keuzes al in een vroeg stadium gemaakt worden. Van sommige dingen snap ik vrij weinig (als in bouwtechnische dingen en hypotheken), maar gelukkig vind ik het wel erg interessant. We worden elke dag een klein beetje wijzer!

Als alles meezit gaan ze in februari starten met de bouw en kunnen we eind 2017, begin 2018 ons paleisje betreden. Het gaat een spannende en leuke periode worden!