Winter essentials voor iedere kledingkast

Terwijl ik vorige week tijdens mijn lunchwandeling om mij heen keek zag ik overal knopjes in de bomen. Nog even geduld en dan zijn alle bomen weer gevuld met bladeren. Maar hoewel de lente al in aantocht is, staan ons ook nog een aantal koude winterdagen te wachten. Tijdens deze dagen is het handig om een aantal goede winter essentials in je kledingkast te hebben. Je kunt ook gaan voor laagjes en zo meerdere kledingstukken combineren die je bijvoorbeeld ook tijdens de lente en/of zomer draagt, maar een fijne winterse trui is wel net zo makkelijk.

Eerst mijn kledingkast opruimen!

Omdat ik de gewoonte heb om slechts de helft van mijn kleding daadwerkelijk te dragen, besloot ik in januari mijn kledingkast eens goed onder handen te nemen. Alles wat ik al langer dan een halfjaar niet gedragen had ging direct weg en de items waar ik over twijfelde heb ik op een aparte stapel gelegd. Als ik die items in de komende paar maanden niet draag, mogen die ook weg. Zo hebben we weer wat extra ruimte gecreëerd voor nieuwe items.

Als ik mijn kledingkast opruim, ontstaat er een stapeltje met kleding die ik al jaren met plezier draag. Over sommige merken ben ik zo tevreden dat ik altijd op de hoogte ben van de nieuwste collectie, waarna ik vervolgens gelijk een verlanglijstje maak. Weet je nog hoe je vroeger rond Sinterklaas bij de brievenbus zat te wachten op de catalogus van de speelgoedwinkel? Zo gaat dan dan ongeveer. Omdat zo’n lege kledingkast ook wel weer gevuld mag worden maakte ik een verlanglijstje met mijn favoriete items van Maison Scotch en Geisha!

Mijn favoriete items van Maison Scotch en Geisha

De laatste paar weken draag ik bijzonder veel blouses; vandaar dat mijn aandacht al snel uitging naar deze donkerblauwe blouse van Geisha. Een blouse is makkelijk te combineren en staat vaak ook nog leuk met een vest eroverheen. Op dagen waarop het buiten rond het vriespunt is en op werk de verwarming hoog staat, vind ik het makkelijk om deze combinatie te dragen. Maar als ik even geen zin heb in laagjes, vind ik niets fijner dan een warme sweater. Deze ietwat boxy sweater van Maison Scotch staat al een tijdje op mijn verlanglijstje! Het is een eenvoudig model, maar de sterren maken het een bijzondere verschijning.

Winter essentials voor iedere kledingkastHet army jasje met geborduurde details aan de achterkant is ideaal om te combineren in de winter, maar ook in de zomer. Ik zie de outfit al helemaal voor me: zwarte broek, grijze top, leren laarsjes eronder en het jasje om de outfit mee af te maken. Stoerder kan het niet! Mijn leren laarsjes draag ik overigens echt bijna iedere dag, net zoals tops met streepjes. Als je in mijn kledingkast kijkt heb ik rode, zwarte, blauwe en rood met blauwe streepjes. Deze makkelijk te combineren trui van Geisha kan er dan ook nog wel bij!

Winter essentials voor iedere kledingkast

Welke winter essentials hangen er in jouw kledingkast?Disclaimer