Witte druiven smoothie met banaan en avocado

Witte druiven smoothie met banaan en avocado

In eerste instantie een vreemde combinatie maar het is lekkerder dan je denkt! De laatste tijd ben ik een groot fan van avocado. Door deze toe te voegen aan je smoothie krijgt het gelijk een heerlijke structuur! Het voordeel van dit recept is dat alleen de sinaasappels in de slowjuicer gaan, de rest gaat gewoon in de blender. Daardoor is het dus lekker snel klaar!

Ingrediënten voor een witte druiven smoothie

Met deze ingrediënten maak je een smoothie van ongeveer een liter.

  • 500 gram pitloze witte druiven
  • 3 sinaasappels
  • 1 avocado
  • 1 banaan
De ingrediënten die je nodig hebt voor een witte druiven smoothie met banaan en avocado

Zo maak je de smoothie

Snij de sinaasappels in stukjes en verwijder de schil. Doe de sinaasappels in de slowjuicer en doe vervolgens het slowjuicesap van de sinaasappels in de blender. Verwijder de bananenschil van de banaan. Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met de bananen en de druiven in de blender bij de rest van het slowjuicesap. Blend dit vervolgens twee keer 20 seconden op de hoogste stand of de speciale smoothie stand. Eenvoudig toch?

De druiven in de blender

Druiven zijn ook nog eens hartstikke gezond! Hoewel zowel witte als blauwe druiven erg veel suikers bevatten, zitten er ook veel positieve effecten aan druiven. Zo zorgen de druivensuikers ervoor dat het lichaam op korte termijn veel bruikbare energie krijgt en zitten ze ook nog eens boordevol met goede vitamines. Een ander voordeel van druiven is dat ze snel een bevredigend gevoel geven waardoor je minder snel de neiging hebt om te gaan snoepen! De avocado heeft ook veel positieve eigenschappen! Zo zitten er in een avocado een grote hoeveelheid eiwitten en gezonde vetten. Zo geef je met deze smoothie je lichaam een extra boost met de juiste voedingsstoffen.

Geniet van de witte druiven smoothie!