Year in review; een terugblik op 2019

Met de kerstdagen achter ons, en oud en nieuw in aantocht, is het een mooi moment om eens terug te blikken op het afgelopen jaar. Het was namelijk een mooi jaar, maar ook een vreemd en uitdagend jaar. Je zou kunnen zeggen dat er veel is gebeurd; maar als ik er eens goed over nadenk, dan realiseer ik mij dat dat eigenlijk wel meevalt. Bijna alles stond namelijk in het teken van een nieuwe start. Een nieuw leven, een nieuw huis. En dat bracht aardig wat hoogte- en dieptepunten met zich mee.

Een nieuw huis!

De eerste helft van het jaar stond vooral in het teken van mijn nieuwe huis. Het nieuwbouwhuis was vrij snel verkocht, wat super fijn was. Echter zorgde dat er wel voor dat er eigenlijk met best wel wat druk naar een nieuw huis gezocht moest worden. En omdat ik best wel een specifieke buurt voor ogen had, was het een onmogelijke missie. Gelukkig is het uiteindelijk dankzij de nodige hulp toch nog gelukt!

Het was een lastige periode. Het achterlaten van het nieuwbouwhuis was verdrietig. Maar er was ook veel positieve energie, voor een nieuwe start en een nieuw huis; mijn huis! In de maanden die volgden ben ik bezig geweest om van het huis mijn thuis te maken. En ondanks dat het nu voor zo’n 90% ‘af’ is, weet ik mezelf nog steeds aardig bezig te houden met leuke projectjes! Een eigen huis is nooit helemaal af, denk ik. 

Vriendinnetjes en bakken

In de tweede helft van het jaar vond ik langzaam maar zeker mijzelf weer een beetje terug. Zo begon ik weer steeds vaker af te spreken met vriendinnetjes; waarmee ik dagjes weg ben geweest, wijntjes heb gedronken en heel wat leuke lunchplekjes heb ontdekt. Ook was ik vaker in de keuken te vinden en heb ik veel nieuwe recepten uitgeprobeerd en ben ik zelfs aan het bakken geslagen! Tijdens het uitzoeken van de keuken voor het nieuwbouwhuis, weet ik nog goed dat ik regelmatig zei dat ik in die keuken eindelijk zou gaan bakken. Helaas is dat er niet van gekomen, maar ben ik blij dat ik dat alsnog in mijn nieuwe huis wél ben gaan doen. Appelflappen, chocolade koekjes, brownies, cupcakes; ik heb van alles geprobeerd! 

Girona, en… hardlopen?

Ook ben ik dit jaar best wel weer regelmatig in Girona geweest voor werk. Soms waren de weken een beetje pittig omdat ik daar dit jaar vaak alleen was en ik mij soms best eenzaam voelde in mijn hotelkamer. Maar in de weken dat ik lekker in mijn vel zat, ben ik na werktijd op avontuur gegaan en heb ik weer veel nieuwe kanten van het stadje ontdekt waardoor ik het eigenlijk prima naar mijn zin had!

Van hardlopen is er dit jaar niet veel gekomen, helaas. Na een aantal korte runs in Januari hebben mijn hardloopschoenen voor ongeveer zes maanden in de kast gestaan. In de zomer kreeg ik de smaak weer een beetje te pakken, maar was dat na twee maanden alweer voorbij. Begin deze maand vond ik ook weer een klein beetje motivatie, maar kwam het hardlopen ook alweer snel op een laag pitje te staan door andere prioriteiten. De wil is er, de drive is er een beetje (zo nu en dan); maar blijkbaar is het nog niet genoeg om het met een vast ritme vol te houden. Maar wie weet wat het nieuwe jaar brengt!

Voor nu alvast een hele fijne jaarwisseling gewenst! Hopelijk vier je oud en nieuw op een manier die goed voelt voor jezelf en kun je zo op een fijne manier het nieuwe jaar beginnen. Happy new year!