Dit is hoe je zelf appelcrumble maakt

Dit is hoe je zelf appelcrumble maakt

Ondanks dat het gisteren heerlijk zomers weer was heb ik de hele dag in mijn badjasje in huis gelanterfant. We hadden ook lekker naar buiten kunnen gaan, maar het was dankzij de marathon zo stampensvol in de stad, dat we daar niet zo’n behoefte aan hadden. De zondag bestond uit lekker uitslapen, op ons gemakje lunchen, een beetje de was doen, opruimen in verband met de naderende verhuizing en ik besloot appelcrumble te maken! Appeltaart, maar dan zonder dat het een echte appeltaart is.

Ingrediënten voor appelcrumble (4 personen)

Voedingswaarden per stuk: 432 kcal en 58 koolhydraten

  • 2 goudreinetten (In stukjes ongeveer 300 gram)
  • halve theelepel kaneel
  • 10 gram bruine basterdsuiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 100 gram boter
  • 150 gram bloem

Verwarm de oven voor op ongeveer tweehonderd graden. Schil twee goudreinetten en snijd deze vervolgens in kleine stukjes. Als je geen goudreinetten in huis hebt kan je ook jonagold appels gebruiken, die komen qua smaak aardig in de buurt. Leg de stukjes appel verspreid in een ingevette ovenschaal en meng er ongeveer een halve theelepel kaneel en tien gram bruine basterdsuiker doorheen.

Tijd om de crumble te gaan maken! Pak een schaal en doe hier 75 gram kristalsuiker, 150 gram bloem en 100 gram boter in. Meng deze ingrediënten vervolgens met je handen door elkaar totdat het een mooi kruimelig deeg wordt. Het is belangrijk dat de grote brokken boter verdwenen zijn en de crumble redelijk droog aanvoelt. Verdeel de kruimels over de stukjes appel en zet de ovenschaal in de oven.

Na ongeveer 25 á 30 minuten zal je zien dat de appelcrumble langzaam goudbruin begint te worden. Tijd om hem uit de oven te halen! Het is handig om het nog even een halfuurtje af te laten koelen, dan is het iets steviger als je een stukje appelcrumble uit de schaal wilt pakken. Omdat mijn baksels in de meeste gevallen eindigen in een kleine catastrofe was ik blij verrast met het resultaat! Deze appelcrumble is eigenlijk gewoon een appeltaart, zonder dat het eruit ziet als een appeltaart. Nomnom!

Dit is hoe je zelf appelcrumble maakt

Heb jij wel eens appelcrumble gemaakt?