Zelf eenvoudig ijsjes maken met de Zoku ijsmaker

Zelf eenvoudig ijsjes maken met de Zoku ijsmaker

Zoals jullie weten maak ik graag sapjes en smoothies! Wat jullie misschien nog niet wisten is dat ik verslaafd ben aan ijsjes! ’s Avonds na het avondeten neem ik altijd een ijsje als toetje en soms worden dat er dan twee of drie op een avond. Heerlijk! Hoe fijn zou het zijn als je deze twee dingen kan combineren door ijsjes te maken van je sapjes en smoothies! Nu kan dat natuurlijk al een tijdje met plastic ijsmakers maar vervolgens ben je een halfuur bezig om het ijsje er weer uit te krijgen en duurt het vrij lang voordat je ijsje eindelijk bevroren is. Maar gelukkig heb ik nu de Zoku Quick Pop IJsmaker: een briljante uitvinding waarmee je gemakkelijk en snel zelf ijsjes kan maken!

De Zoku IJsmaker

Met de Zoku ijsmaker maak je in een korte tijd heerlijke ijsjes in slechts vier stappen. Vries de bak 24 uur in, plaats de stokjes in de bak, vul deze met fruit of sap, wacht een paar minuutjes en haal de ijsjes er eenvoudig weer uit!

De inhoud van het pakket bestaat uit de Zoku ijsmaker, zes ijsstokjes, de super tool en zes beschermers om eventuele druppels van je ijsje op te vangen; dit wordt de drip guard genoemd. De ijsmaker is redelijk zwaar, het binnenste gedeelte is van metaal. De zes ijsstokjes hebben verschillende patroontjes. Op deze manier hechten de ijsjes goed aan het stokje en laten ze niet gemakkelijk los. Bij het pakket zit een hele duidelijke gebruikershandleiding waar stap voor stap uitgelegd wordt wat je moet doen. Stap 1: Zet de Zoku ijsmaker in de vriezer en laat hem daar minstens 24 uur in staan.

De volgende dag, 24 uur later ben ik aan de slag gegaan met het maken van de ijsjes! Zoku heeft ook een handig receptenboek met allemaal heerlijke recepten voor de meest creatieve ijsjes! Omdat ik zelf een beetje wilde experimenteren heb ik geen recept gekozen uit het boek maar wel een aantal logische ingrediënten overgenomen. Op basis van deze informatie heb ik zelf een recept in elkaar gefabriceerd wat onwijs goed gelukt is!

Ingrediënten voor zes Zoku Quick Pop IJsjes!

  • Doosjevol Blauwe Bes & Framboos (250 gram)
  • Doosjevol Bramen (250 gram)
  • Twee eetlepels halfvolle vanille yoghurt
  • Twee eetlepels suiker
  • Een slowjuicer of blender

Voor de blauwe bessen, frambozen en bramen is het belangrijk om het fruit uit de vriezer te halen en te laten ontdooien. Doe dit bijvoorbeeld in de ochtend als je in de middag ijsjes wilt maken.

Zelf ijsjes maken met blauwe bes, framboos en bramen

Er zijn drie mogelijkheden om een glad mengsel te maken van het fruit.

Mogelijkheid 1: Pureer het fruit samen met de halfvolle vanille yoghurt en de suiker glad met een mixer. Wrijf het mengsel vervolgens met een lepel door een zeef in een schaaltje.

Mogelijkheid 2: Blend het fruit samen met de halfvolle vanille yoghurt en de suiker glad in een blender. Wrijf het mengsel vervolgens met een lepel door een zeef in een schaaltje.

Mogelijkheid 3: Doe het fruit in een slowjuicer. Op deze manier wordt het fruit samengedrukt en hou je puur sap over. Volg vervolgens de stappen met de halfvolle vanille yoghurt en het suiker zoals te zien is in onderstaande foto’s.

Vervolgens als je het sap van de blauwe bessen en de frambozen in schaaltjes hebt, is de volgende stap het toevoegen van de halfvolle vanille yoghurt en de suiker. Verspreid de suiker over het sap en voeg 1 eetlepel halvolle vanille yoghurt toe. Roer het door elkaar totdat het een mooie glad mengsel is. Pak de Zoku ijsmaker uit de diepvries en pak drie ijsstokjes, de super tool en drie drip guards.

Tijd om zelf de ijsjes te maken!

Doe de ijsstokjes in de Zoku ijsmaker en vul de ijsmaker met het sap van de blauwe bessen en frambozen. Mijn plan was om 50-50 ijsjes te maken met de 50% blauwe bes en framboos en 50% bramen! Ik begon heel onlogisch rechts met vullen en was sneller bij de fill line dan ik dacht! Het rechter ijsje is daardoor 100% bramen geworden! Het is in het begin een beetje oefenen qua hoeveelheid. Hoe vaker je zelf ijsjes maakt des te meer gevoel je hier voor krijgt.
Wacht negen minuten zodat het sap kan bevriezen. Ik had ongeveer 225 ml sap van beide smaken, hier heb ik uiteindelijk zes ijsjes mee kunnen maken. Na negen minuten kan je het tweede gedeelte sap toevoegen, in dit geval het blauwe bes en frambozen sap.

Je haalt de ijsjes uit de ijsmaker met de supertool

De structuur van het zelf gemaakte ijsje

Als de tijd voorbij is kan je de super tool pakken en deze op het stokje draaien! Draai de super tool door totdat je tegen het metaal aandraait en je het ijsje als het ware omhoog draait. Als het ijsjes loskomt kan je de super tool weer losdraaien. Voeg optioneel een drip guard toe aan het ijsje, zodat eventuele druppels van je ijsje worden opgevangen. Het ijsje heeft een heerlijke ijsstructuur en een hele pure smaak! Doordat je de ijsjes zonder toevoeging van water maakt blijft de smaak goed behouden.

Variatie met andere recepten om ijsjes mee te maken

Super vet toch? Er zijn een tal aan receptenboeken met de meest briljante recepten die ik zeker ook nog uit ga proberen! Zo kan je bijvoorbeeld zelf ijsjes maken met een vulling (een beetje zoals de Ola Split ijsjes), allemaal geometrische vormen maken in je ijsje of hem in chocolade dippen, dit bevriest super snel! Ook kun je het wat simpeler houden en variaties maken op dit recept, door in plaats van blauwe bessen en bramen, ander fruit te gebruiken. Zoals perzik, sinaasappel en aardbei! Of nog simpeler: ice tea in de ijsmaker doen. Dan heb je binnen no time ice tea ijsjes! Aangezien de zomer er aan komt zal ik de recepten voor sapjes en smoothies gaan afwisselen met recepten om heerlijke ijsjes mee te maken!

Wat vinden jullie ervan? Staat de Zoku Quick Pop IJsmaker al op jullie verlanglijstje? 😉