Zomerse smoothie met kiwi, appel en banaan

Zomerse smoothie met kiwi, appel en banaan

Deze week heb ik een heerlijke zomerse smoothie gemaakt met kiwi, appel en banaan! Door kiwi te combineren met appel en banaan, wordt het zure van de kiwi een beetje gecompenseerd door het zoete van de andere vruchten.

Fruit met een flinke dosis vitamine C

Wist je dat kiwi’s ontzettend gezond zijn? Een kiwi bevat 166% van de dagelijkse behoefte aan vitamine C, dus je kunt je weerstand gemakkelijk opkrikken door een kiwi toe te voegen aan een smoothie of sapje. Dat is nog eens een leuke bonus!

De ingrediënten voor een smoothie met kiwi, appel en banaan

Ingrediënten voor een smoothie met kiwi

Met deze ingrediënten maak je ongeveer 1500 ml.

  • 8 kiwi’s
  • 3 appels
  • 2 bananen

Zo maak je de zomerse smoothie

Snijd de appels in stukjes en verwijder het klokhuis. De schil kan je laten zitten, tenzij je de appel in de blender doet, dan is het beter om de schil wel te verwijderen. Snij de kiwi in stukjes. Ik heb de harige schil laten zitten. Deze bevat overigens ook veel gezonde voedingsstoffen! Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de schil er wel af te halen, of alleen de haartjes eraf te borstelen. Helemaal wat je zelf wilt!

Doe vervolgens de stukjes appel en kiwi in de slowjuicer of blender. Verwijder de bananenschil van de banaan en doe vervolgens de twee bananen ook in de blender. Als je de kiwi en appel in de slowjuicer hebt gedaan, doe je het slowjuicesap in de blender en voeg je daarna de bananen daar aan toe. Bananen doen het namelijk niet zo goed in de slowjuicer. Blend vervolgens het geheel twee keer 20 seconden op de hoogste stand of de speciale smoothie stand. Evoila, je gezonde smoothie met kiwi, appel en banaan is klaar! Lekker verfrissend op een koele zomerdag én natuurlijk hartstikke gezond!

De kiwi voor een smoothie met kiwi, appel en banaan
Zomerse smoothie met kiwi, appel en banaan

Geniet van de smoothie!